Real Madrid eteni Saudi-Arabiassa pelatavan Espanjan Supercupin loppuotteluun, kun se otti Barcelonasta historiansa sadannen voiton El Clásicoissa. Voittolukemat kirjattiin numeroin 3-2, uruguaylaisen Fede Valverden viimeisteltyä jatkoajalla Madridin voittomaalin. Real Madrid on nyt voittanut viisi El Clásicoa putkeen. Putki on historian toiseksi pisin.

23-vuotias Valverde tuli kentälle 83. peliminuutilla ja teki jatkoajalla kuudennen maalinsa Real Madridin peliasussa. Kuudesta maalista kaksi on syntynyt El Clásicoissa Barcelonaa vastaan.

Valverde on jäänyt viime aikoina melko pienelle peliajalle, sillä Carlo Ancelotti luottaa keskikentällä kokeneeseen trioon Luka Modriciin, Toni Kroosiin ja Casemiroon. Jopa Dani Ceballos ja Eduardo Camavinga ovat alkaneet syödä Valverden minuutteja.

Onnistuminen jatkoajalla teki Valverdelle varmasti hyvää, ja hän juhlikin maaliaan antaumuksella riisumalla paitansa ja esittelemällä nimeään saudiyleisölle. Tempusta oli luonnollisesti seurauksena keltainen kortti.

Riemu oli ihan yhtä lailla katossa Valverden kotona Madridissa. Marca julkaisi kotisivuillaan videon (jonka voi katsoa täältä), jossa näkyy Valverden naisystävä Mina Bonino ja pariskunnan poika Benicio seuraamassa peliä olohuoneen sohvalla. Kun Valverde täräytti pallon maaliin, hullaantui Bonino täysin ja pomppi villisti sohvalla. Ehkä kumppaninsa esimerkin innoittamana myös Bonino riisui tuuletuksen yhteydessä paitansa.

Toisessa jutussaan Marca näytti Valverden ja Boninon WhatsApp-viestien vaihtoa. Siinä Bonino kannusti ”Pikkulintua” (Valverden lisänimi ”Pajarito”) tekemään paikasta maalin, tai muuten he ”joutuvat syömään Boninon valmistamaa ruokaa”. Ilmeisesti kumppani uhkasi perua kotiapulaisen työsopimuksen.

Valverde viihtyy ilmeisen hyvin Saudi-Arabiassa, sillä kaksi vuotta sitten hänet valittiin loppuottelun parhaaksi pelaajaksi, kun Real Madrid kaatoi rankkarikisan jälkeen Atlético Madridin Supercopan finaalissa. Tuolloin Valverden sankariteko ei kuitenkaan ollut maali, vaan jatkoajalla läpiajoon päässeen Álvaro Moratan sääntöjenvastainen kaataminen, joka toi Valverdelle itselleen ulosajon (lue lisää).