Ei ole kovin tavallista, että ulosajettu pelaaja valitaan ottelun – saati loppuottelun – parhaaksi pelaajaksi. Näin kuitenkin kävi sunnuntaina Jeddassa pelatussa Espanjan Supercupin loppuottelussa.

Real Madrid valloitti Supercopan mestaruuden kaadettuaan Atlético Madridin rankkarikisassa. Pilkkuja ei siis päässyt enää laukomaan uruguaylainen Fede Valverde ulosajonsa takia, mutta ilman Valverdeä ei välttämättä olisi päästy edes rankkarikisaan. Valverden oli ”pakko rikkoa” läpiajoon karannutta Álvaro Morataa erinomaisen maalipaikan estääkseen.

– Pyysin Álvarolta sitä anteeksi. Tietenkään ei ole hyvä tehdä niin kuin tein, mutta en ehtinyt muuten. Hän on todella nopea. Olen onnellinen mestaruudesta, mutta jotain jäi hampaankoloonkin, koska ei sellainen sopivaa ollut, Valverde kommentoi pelin jälkeen.

21-vuotias Valverde sai taklauksestaan kehuja pelin jälkeen niin omilta kuin vierailta. Muun muassa Atlético Madridin valmentaja Diego Simeone totesi Valverden ratkaisseen pelin.

– Tietysti tänään se tilanne saa huomion, koska se oli yksi pelin viimeisistä tilanteista ja hyökkääjä oli pääsemässä kahden maalivahdin kanssa. Iloitsin kaikista maalivahdeilta ja pelikavereiltani saamista piristävistä sanoista.

Valverde kertoi olleensa aluksi pettynyt pelinsä jäätyä kesken, mutta mestaruus luonnollisesti auttoi pyyhkimään murheet.

– Olin hyvin surullinen, mutta nielin sen. Olin vihainen, koska jätin joukkueen alivoimalle, mutta pelikaverit ja valmentaja piristivät minua. Olen nuori, ja on hienoa, että minua tuetaan niin.

[readmore from=Valverde-Federico]

– Simeonekin tuli juttelemaan kanssani. Minusta se oli hienoa, sillä sellaista ei tee kuka tahansa, Valverde lisäsi.

Valverde on ollut yksi koko kauden suurista sensaatioista. Nuori uruguaylainen on tehnyt erinomaista jälkeä kierroksesta ja ottelusta toiseen, eikä Realilla ole ollut tapana hävitä Valverden ollessa kentällä. Ansiot eivät jääneet sunnuntainakaan pelkkään puolustuspään raatamiseen, vaan Valverde myös suoritti enemmän harhautuksia kuin kukaan muu pelaaja ottelussa.

Elämä hymyilee Valverdelle muutenkin, sillä hän kertoi mestaruusjuhlien yhteydessä myös, että hänen kumppaninsa odottaa perheelle esikoislasta. Näistä iloista uutisista Valverde saakin nauttia hieman pidemmän ajan, sillä sunnuntainen ulosajo merkitsi hänelle yhden ottelun pelikieltoa La Ligassa. Valverde kärsii sanktionsa lauantain kotiottelussa Sevillaa vastaan.

Lähde: Espanjan jalkapalloliiton kotisivut