Barcelonan taival Saudi-Arabiassa pelattavassa Supercopassa jäi yhteen otteluun. Se hävisi jatkoajan jälkeen Real Madridille maalein 2-3 ja lähti kotimatkalle. Real Madrid saa valmistautua sunnuntaina pelattavaan loppuotteluun.

Ottelu olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa, sillä rakennusvaiheessa oleva Barcelona haastoi La Ligan sarjakärjen aivan tasapäisesti. Tulos sapetti Barcelonan päävalmentaja Xavia, mutta joka tapauksessa peliesitys oli hyvin rohkaiseva.

– Lähden täältä surullisena ja vihaisena. Ensimmäiset 20 minuuttia olivat hankalia viimeisten otteluiden ja tulosten vuoksi, mutta sen jälkeen pelasimme hyvin pelin. Vaikka otimme suuria riskejä, onnistuimme. Tulos olisi saanut heijastaa peliesitystämme, mutta sen tekeekin tuntuma pelistä. Ja se osoittaa, että Barca on menossa eteenpäin, Xavi sanoi medialle pelin jälkeen.

– Jos olisimme heittäneet kolikon ilmaan, ja olisi tullut kruuna Barcan eduksi, kukaan ei sanoisi mitään. Nyt meille tuli kuitenkin klaava. Jos meidän on hävittävä jollain tavalla, niin olkoon siten, miten hävisimme tänään.

Vaikka Xavi korostikin, että Barcelona palaa Saudi-Arabiasta päät pystyssä, löysi hän myös paljon parannettavaa tuleviin otteluihin.

– Hävisimme omiin virheisiimme. Emme pystyneet hallitsemaan heidän tilanteenvaihtojaan emmekä vastahyökkäyksiään. Menetimme palloja, emmekä olleet vastuullisia hyökkäyksen pallonhallinnassa. Siitä seurasi heidän vastaiskujaan.

– Niitä virheitä tapahtui, koska otimme paljon riskejä. Kun voitimme kompleksimme, näytimme, että voimme haastaa minkä tahansa joukkueen.

Barcelona hävisi Real Madridille nyt viidennen kerran peräkkäin. Xavi tiedosti, että voitto olisi auttanut erinomaisen paljon kriiseistä toipumisessa. Uskoa se antoi joukkueelle siitä huolimatta.

– Tämä peli sai meidät ylpeiksi itsestämme. Uskon, että tämä on polku, jolla kannattaa jatkaa.

Xavi oli lausunnoissaan tyytyväinen Ferran Torresin, Pedrin ja Ansu Fatin panokseen, joskin muistutti siitä, että kukaan heistä ei ole vielä täydessä ”kilpailurytmissä”. Luuk de Jongin paikka avauksessa saattoi yllättää jotkut, ja sitä Xavi perusteli näin:

– Kuinka pudottaisin Luukin pois kokoonpanosta hänen meille antamansa panoksen jälkeen? Kaikki haluavat pelata ja ottaa riskejä, ja joskus heitä pitää jopa jarruttaa.

Lähde: Sport