Pitkään jatkunut spekulointi Philippe Coutinhon kohtalosta päättyi viime perjantaina, kun Barcelona ja Aston Villa tiedottivat brasilialaisen siirtyvän loppukaudeksi lainalla Steven Gerrardin valmentamaan englantilaisjoukkueeseen. Coutinhon lähtö auttoi samalla mahdollistamaan uuden hankinnan Ferran Torresin rekisteröimistä Barcelonan pelaajaksi, vaikka palkkakaton alle mahtuminen vaatikin vielä myös Samuel Umtitin jatkosopimusta alennetulla palkalla.

Lainasopimuksen yhteydessä seurat sopivat myös osto-optiosta. Vaikka seurat eivät sen arvoa paljastaneetkaan, katalonialaislehti Sport kertoo sivuillaan osto-option suuruuden olevan 40 miljoonaa euroa. Ostovelvoitteesta ei ole kyse, vaan Coutinhon jatko Villassa myös ensi kaudella riippuu pitkälti hänen kevätkauden näytöistään.

Se, onko osto-option summa alennus vai ylihinta, riippuu pitkälti näkökulmasta. Barcelona itse maksoi hänestä Liverpoolille neljä vuotta sitten lähes 135 miljoonaa euroa, joten myyntihinta on lähes sata miljoonaa alempi.

Nykyisin Transfermarkt arvioi Coutinhon arvoksi vain 18 miljoonaa euroa, joten sitä taustaa vasten optiosummassa on ilmaa. Barcelonan kanssa voimassaoleva sopimus kattaa vielä kauden 2022-2023, joten on aivan hyvin mahdollista, että Barcelona joutuu vielä ensi kesänä kaupittelemaan brasilialaista halukkaille ostajille.

Samassa jutussa Sport kertoi myös, että Barcelona maksaa kevätkaudenkin ajan reilun kolmanneksen Coutinhon hulppeasta palkasta.