Barcelona on joutunut täyttämään kokoonpanoaan viime aikoina hyvin kokemattomilla junioreilla, kun joukkueen vahvuudesta on puuttunut todella monia pelaajia loukkaantumisten, pelikieltojen ja etenkin koronatartuntojen vuoksi. Lauantain vieraspeliin Granadaa vastaan Barca pääsee jo paljon ehjemmällä ryhmällä, sillä kokoonpanohuolet ovat helpottaneet huomattavasti.

Tärkeimpinä uutisina Barcelona saa kolme merkittävää pelaajaa takaisin. Gavi sekä Afrikan mestaruusturnauksesta vetäytynyt Abde Ez ovat toipuneet koronatartunnasta ja antaneet negatiivisen testituloksen. Memphis Depay on puolestaan jälleen pelikunnossa paranneltuaan vasemman jalan vammaansa noin kuukauden päivät.

Käytettävissä ovat jälleen myös vatsavaivoistaan toipuneet ranskalaistopparit Samuel Umtiti ja Clement Lenglet sekä pelikiellosta vapautunut Luuk de Jong. Seitsemäs kokoonpanoon palaaja on Sergiño Dest, jonka koronakaranteeni on niin ikään ohi.

Tärkeitä pelaajia on kuitenkin edelleen myös sivussa. Pedri ja Ferran Torres ovat edelleen koronapositiivisia, eikä Torresia toki ole vielä voitu edes Barcelonan pelaajaksi rekisteröidä. Sivussa on yhä myös Ansu Fati, joskin lähinnä varotoimenpiteenä. Fatin suhteen ei haluta ottaa mitään riskejä, mutta Barcan valmentaja Xavi vahvisti perjantaina lehdistölle, että Fati lähtee joukkueen mukana ensi viikon Supercopaan. Avauskokoonpanokunnossa Fati ei varmastikaan silti ole.

Granadaa vastaan sairastuvalla ovat myös Ronald Araújo, Frenkie de Jong, Martin Braithwaite ja Sergi Roberto.

– Ansu voi todella hyvin. Hän on mukana Supercopassa. Se on meille erinomainen uutinen, mutta riskejä me emme halua ottaa, Xavi sanoi Ansu Fatista.

Lähde: AS