Vuodenvaihteessa on puhuttanut runsaasti se, kuinka varamiehisellä kokoonpanolla FC Barcelona joutuu vuoden 2022 ensimmäiseen otteluunsa, vieraspeliin Mallorcaa vastaan. Barcelonalta on loukkaantumisten, Sergio Busquetsin pelikiellon ja koronatartuntojen vuoksi sivussa peräti 16 tällä kaudella ykkösjoukkueen peleissä esiintynyttä pelaajaa (lue lisää).

Nyt Barcelonan avauskokoonpano on julkistettu, ja siitä löytyy peräti kolme virallisesti reservijoukkueen pelaajaa. Keskikenttäpelaaja Nico González on tosin tällä kaudella edustusjoukkueen peleistä jo hyvin tuttu nimi, mutta hyökkäyksessä pelaavat Ilias Akhomach, 17, ja Ferran Jutglà, 22, ovat ykkösjoukkueessa varsin kokemattomia. Jutglà on pelannut Barcan edustusjoukkueessa 144 ja Akhomach 45 minuuttia. Hyökkäystrion täydentää Luuk de Jong, jonka on huhuttu vaihtavan tammikuussa mahdollisesti maisemaa.

Maalissa Barcelonalla pelaa ykkösvahti Marc-André ter Stegen, ja puolustuksesta ja keskikentältäkin löytyy Riqui Puigia lukuun ottamatta lähinnä Xavilta verrattain runsaasti luottamusta saaneita pelaajia. Erittäin varamiehinen on siis lähinnä hyökkäys – ja tietysti vaihtopenkki, josta ei kokeneita paikkaajia löydy kuin keskuspuolustukseen.

Kehumista ei toki ole Mallorcankaan pelaajatilanteessa. Siinä, missä Barcelonalta on koronatartunnan vuoksi sivussa ”vain” kuusi pelaajaa, on Mallorcalla koronapoissaoloja peräti 11. Varsinaisen loukkaantumisen takia on poissa vain toppari Antonio Raillo, jonka nilkkavamma on pitänyt sivussa elokuulta lähtien. Pelikieltoja Mallorcalla ei ole.

Real Mallorca

@RCD_Mallorca
👺 Mallorquinistas, ¡este es nuestro 𝑿𝑰 𝒊𝒏𝒊𝒄𝒊𝒂𝒍!
⚽ #RCDMallorcaBarça