Filipe Luís vietti kahdeksan vuotta Diego Simeonen alaisuudessa.

Nykyään lapsuutensa suosikkiseurassa Flamengossa pelaava konkaripuolustaja käväisi El Largueron alaisuudessa ja puhui siitä, miten Simeone on vaikuttanut hänen uraansa.

Yli 330 ottelua Atléticon edustusjoukkueessa pelannut vasen laitapuolustaja muisteli Simeonen ensimmäisiä harjoituksia joukkueen päävalmentajana. Simeone oli pelaajilleen suora, mutta myös rehellinen. Nimi pelipaidan selässä ei merkannut mitään. Ainoastaan peliesityksillä oli merkitystä.

– Simeone piti ensimmäiset harjoitukset Calderónilla 15 000 kannattajan edessä. Vaikutuin eniten siitä, miten hän sanoi suoraan pelaajille, ettei hän lupaa kenellekään peliaikaa. Hän ei peluuttaisi pelaajiaan sen mukaan, miten media tai kannattajat halusivat, vaan hän laittaa kentälle pelaajat, jotka ansaitsevat pelata. Me pelaajat tunsimme jatkuvasti voivamme menettää pelipaikkamme ja se auttoi meitä kehittymään. Simeone vetää jalkasi maahan, kun ajattelet olevasi paras. Uskokaa minua, ajattelin aikoinaan olevani paras. Me pelaajat olemme sellaisia. Kun annat meille sormen, nappaamme koko käden. Simeone osasi aina pitää tietyn eron ja välimatkan pelaajiin, Filipe totesi.

Filipe tunnetaan teknisesti hyvin taitavana ja usein innokkaasti hyökkäävänä laitapuolustajana, joka kuitenkin hoitaa puolustusvelvoitteensa laadukkaasti.

– Muistan otteluita, joissa Simeone ei halunnut minun hyökkäävän. Ajattelin joskus eri tavalla. Mietin, miten ihmeessä aion päästä maajoukkueeseen, jos en hyökkää. Simeonen alaisuudessa oli pelattava joukkueelle, eikä ajateltava hienoja yksittäisiä pelisuorituksia ja niiden avulla maajoukkueeseen pääsemistä. Kun et anna tarkkoja ohjeita pelaajille, jokainen pelaaja pelaa omalla tavallaan. Simeone onnistui siinä, että kaikki pelaajat ajattelivat vain sitä, mikä on parhaaksi joukkueelle.

Filipe paljasti jopa pelänneensä aika ajoin Simeonea.

– Vietin hänen kanssaan kahdeksan vuotta, eli miten en ikävöisi häntä? Tänä päivänä minulla on läheisemmät välit Simeoneen kuin aiemmin, koska pelaajana minua joskus pelotti jopa tervehtiä Choloa. Simeone on vaikuttanut paljon elämääni. Hän teki minusta paremman niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Tunnen Simeonen yhtä hyvin kuin isäni. Hän muuttaa asioita joukkueessa vahvistaakseen puolustusta. Hänellä on ollut siihen aikaa tämän joulutauon aikana.

LUE MYÖS: Atlético-legenda paljasti: Uskoo palaavansa seuraan – haluaa liittyä Diego Simeonen valmennusryhmään