Real Madrid haki täydet kolme pistettä San Mamésilta. Athletic Bilbao on erittäin vaikea voittaa kotonaan ja tiukille joutui myös sarjakärki Madridista.

Alku vaikutti siltä, että Los Blancos kävelee kotijoukkueen ylitse. Karim Benzema osui kamppailun seitsemännellä minuutilla jo toistamiseen. Avausmaali oli syntynyt kolme minuuttia aiemmin.

Athleticin Oihan Sancet kuitenkin kavensi vain pari minuuttia madridilaisten toisen maalin jälkeen. Samoihin 1-2-lukemiin kamppailu myös päättyi.

Real Madrid joutui kuitenkin todella tiukille vimmatusti tasoitusta hakenutta kotijoukkuetta vastaan.

Hurjavireinen Benzema oli luonnollisesti onnellinen voitetun pelin jälkeen.

– Pidän pelaamisesta tällä stadionilla. Täällä onnistuminen on hieno asia, koska vastustaja oli todella hyvä. Jouduimme kärsimään ja taistelemaan, mutta osoitimme suuren joukkueen luonnetta, Benzema kertoi.

– Päästimme yhden maalin, mutta teimme kaksi. Avausmaalini tuli hyvään saumaan heti alkuun. Saimme siitä itseluottamusta ja toisen osuman heti perään.

Vieraiden kokenut italialaisvalmentaja Carlo Ancelotti arvosti keskiviikon lopputulosta erittäin paljon.

– Tämä voitto merkitsee meille valtavasti. Se oli ehjä esitys ryhmältä, joka ei ole pelannut paljon yhdessä viime aikoina, Ancelotti sanoi.

Hän viittasi kommenteillaan lukuisiin poissaolijoihin. Erityiskehuja valmentaja jakoi muun muassa Nacholle, Federico Valverdelle ja Eduardo Camavingalle.

– He pelasivat mahtavan ottelun ja toteuttivat täydellisesti pelisuunnitelmaamme. Tämä oli tärkeä voitto kovaa joukkuetta vastaan tällä fantastisella stadionilla. Nämä kolme pistettä voivat merkitä vielä valtavasti.

Ancelotti kertoi Real Madridin nyt lepäävän ja keskittyvän loukkaantuneiden sekä sairastuneiden pelaajiensa toipumiseen.