Barcelona sai tyytyä sunnuntaina Osasunan vieraana 2-2-tasapeliin, vaikka johti peliä kahteen otteeseen. Valopilkkuja oli, että kaksi Barcelonan alle 20-vuotiasta pelaajaa, Nico González ja Ez Abde tekivät ensimmäiset maalinsa Barcelonan edustusjoukkueessa ja La Ligassa.

Marokkolainen Ez Abde pelasi vielä viime kaudella Segunda B:n Hérculeksesssa, josta Barca värväsi hänet kesän siirtoikkunan takarajalla organisaatioonsa. Kaksi miljoonaa euroa maksaneen Abden oli määrä pelata tämä kausi Barca B:ssä, mutta hän on noussut nopeasti Xavin luottopelaajaksi. Osasuna-ottelu oli jo kolmas perättäinen, jossa Abde oli Barcelonan avauksessa.

Maali luonnollisesti ilahdutti 19-vuotiasta Abdea.

– Olen erittäin iloinen ensimmäisestä maalistani Barcassa. Toivon, että se on ensimmäinen monista. Olen kuitenkin myös surullinen tuloksen vuoksi, sillä emme ansainneet tasapeliä, Abde totesi pelin jälkeen.

– Nyt ei auta muu kuin pukea työhaalarit ja jatkaa hommia.

Abde kiitteli samassa yhteydessä vuolaasti Xavilta saamaansa luottamusta. Xavi on kehottanut häntä haastamaan rohkeasti vastustajia, ja tätä ohjetta nuorukainen toteuttaa. Maaliaan hän tuuletti antaumuksella kaikkien mahdollisten kanssa.

– Juoksin vaihtopenkin luokse ja juhlin maalia pelikaverieni, lääkärien ja fysioterapeuttien kanssa. Kaikkien, jotka tukevat minua päivittäin. Ja totta kai omistin sen myös perheelleni, joka on aina sydämessäni.

Lähde: Sport