Barcelona aloitti joulukuun kahdella peräkkäisellä tappiolla, eikä voittoa lopulta herunut kolmannestakaan pelistä. Barca kohtasi sunnuntaina vieraskentällä Osasunan ja menetti 2-1-johtoasemansa ottelun lopussa.

Ensimmäisellä puoliajalla maaleja nähtiin kaksi. Ensin Gavin tarkka keskitys keskialueelta löysi 12. minuutilla aivan paitsiorajalta irti livahtaneen Nicon, joka sijoitti pallon ohi Osasunan maalivahdin. Maali oli 19-vuotiaan Barca-kasvatin ensimmäinen La Ligassa ja Barcelonan edustusjoukkueessa.

Osasunan vastaus tuli vain 130 sekuntia myöhemmin. Jon Moncayola lähetti keskialueelta erinomaisen vapaapotkun boksiin, ja David García puski pallon hienosti verkkoon.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
OSA 0-1 FCB (12') - Gol de Nico (19 años y 343 días) a pase de Gavi (17 años y 129 días).

OSA 1-1 FCB (14') - Gol de David García. 130 segundos ha necesitado Osasuna para volver a equilibrar el marcador.

Ottelun kolmas maali syntyi toisen puoliajan neljännellä minuutilla, ja jälleen asialla oli alle 20-vuotias Barcelonan pelaaja. Osasunan puolustaja pani päänsä väliin Ousmane Dembélén keskitykseen. Pallo putosi sopivasti marokkolaislaituri Ez Abden jalkoihin, ja tämä latasi volleysta voimalla pääsarjauransa avausmaalin.

Maali herätti Osasunan pelaajissa ja kotiyleisössä tuohtumusta, sillä tilanne syntyi nopeasta vastahyökkäyksestä, ja vain kymmenisen sekuntia aiemmin pallo oli osunut Barcelonan rangaistusalueella Sergio Busquetsin käteen. Tuomari ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa aihetta rangaistuspotkuun, sillä Barcelonan pelaaja laukoi pallon kohti Busquetsin kättä ja Barca-kapteeni yritti pikemminkin vetää kätensä pois pallon tieltä, sen sijaan, että olisi tehnyt itsestään isomman tai liikkunut pallon suuntaan.

Barcelona oli jo matkalla kohti voittoa, kunnes 86. minuutilla sen ilta synkkeni, ja jälleen Osasunan erikoistilanteesta. Barcelona ei saanut kulmapotkua purettua, Abde ja Philippe Coutinho tavoittelivat tuloksetta samaa kakkospalloa ja Chimy Avila pääsi tykittämään rangaistusalueen rajan takaa. Matala veto oli painava ja tulinen, mutta tasoitusmaalia edesauttoi, että se muutti vielä suuntaa kauden ensimmäistä peliään pelanneen Samuel Umtitin lapikkaasta.

2-2-tasatulos oli ottelusta pelitapahtumiin nähden varsin oikeutettu lopputulos, sillä peli oli hyvin tasainen. Barcelonalle tilastoitiin maalintekoyrityksiä kymmenen Osasunan kahdeksaa vastaan. Kahdelle maalivahdille kirjattiin puolestaan yhteensä vain yksi torjunta, ja sen teki Barcelonan maalivahti Marc-André ter Stegen.

Barcelona on saanut kauden 16 ottelustaan 24 pistettä, ja se jatkaa sarjassa kahdeksantena. Kaksi pistettä vähemmän kerännyt Osasuna on kymmenes.

Barcelonan harmiksi Gerard Piquén varoitustili tuli ottelussa täyteen, joten Piqué ei ensi lauantain kotiottelussa Elcheä vastaan pelaa.