Atlético kohtaa tiistai-iltana Porton Dragãolla Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella.

Atlético on parhaillaan lohkonsa viimeisenä ja sen on voitettava Porto voidakseen unelmoida jatkopaikasta.

Jos AC Milan voittaa omassa ottelussaan panoksetta pelaavan Liverpoolin, on Atléticon tehtävä Portoa vastaan yksi maali enemmän kuin AC Milanin mennäkseen jatkoon.

Atléticon päävalmentaja Diego Simeone tiedostaa tiistaisen ottelun panokset. Simeonelta kysyttiin, onko hänellä ollut aikaa analysoida muun muassa lauantaisen Mallorca-tappion syitä.

– Totta puhuen edellisestä ottelusta on vain vähän aikaa. Analysoimme virheemme, kun meillä on siihen aikaa. Nyt keskitymme puhumaan joukkueen kesken löytämään sen tavan, miten voimme tuntea itsemme tehokkaaksi kentällä. Meidän on mietittävä, miten voimme kontrolloida peliä ja miten saamme asiat toimimaan luonnollisella tavalla. Huomenna kohtaamme kilpailukykyisen joukkueen, joka on AC Milanin tavoin meitä edellä lohkossa, Simeone muistutti.

Atléticon loukkaantumistilanne on katastrofaalinen. Mario Hermoso on ainoa pelikuntoinen toppari. Felipe on pelikiellossa ja Josema Giménez ja Stefan Savic ovat loukkaantuneina. Geoffrey Kondogbia pelannee topparina tiistaina.

– Giménez ei ole mukana kokoonpanossa, mutta minulla on joukkueellinen laadukkaita pelaajia, vaikka neljästä topparista vain yksi on pelikunnossa.

– Porto on loistava joukkue, joka on pelannut laadukkaasti jo pitkän aikaa. Porto on hyvin organisoitu joukkue, joka riistää pallon nopeasti takaisin menetettyään sen. He pelaavat intensiivistä ja nopeaa jalkapalloa. Porto on todella hyvä joukkue, joka kykenee luomaan paljon vaaratilanteita hyökkäyspäässä. Porto lähtee suurempana suosikkina viimeiselle kierrokselle kuin me tai AC Milan, koska he ovat paremmissa asemissa.

Ottelu käynnistyy tiistaina klo 22.00.