Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta totesi aiemmin syksyllä odottaneensa heinä-elokuun vaihteessa Leo Messin ilmoittaneen suostuvansa pelaamaan seurassa ilmaiseksi. Lue Laportan mietteet täältä.

Messi jätti Barcelonan elokuun alussa, sillä seura ei kyennyt rekisteröimään pelaajan uutta sopimusta surkean taloustilanteensa vuoksi.

Laporta otti kantaa kommentteihinsa TV3:n haastattelussa torstai-iltana. Laportan mukaan hänen sanansa ymmärrettiin väärin.

– En tiedä, olisiko se ollut edes mahdollista, mutta en koskaan sanonut pyytäneeni Messiä pelaamaan ilmaiseksi. Lisäksi on muistettava, että hän on maailman paras pelaaja ja hän oli saanut rahakkaan tarjouksen muualta. Joka tapauksessa hänen olisi ennemmin itse pitänyt ehdottaa sitä. En ole koskaan sanonut sellaista Messille ja silti tästä asiasta luotiin melkoinen mylläkkä medioissa, vaikka jo lähtökohdat olivat virheelliset.

Laportalta tiedusteltiin, olisiko hän halukas ottamaan Messin takaisin Barcelonaan – kenties supertähden pelaajauran jälkeen.

– Barcelonalla on oltava hyvät välit historian parhaan pelaajan kanssa. Teimme kaiken voitavan, jotta hän olisi voinut jäädä. Barcelona on aina kiinnostunut hänestä, koska Messi tietää Barcelonan olevan hänen kotinsa. Hän on sanonut haluavansa palata. Pitäisin siitä. Olisi hienoa, jos hän esimerkiksi olisi tulevaisuudessa seurajohdon jäsen. On hienoa, kun Barcelonasta suurseuran tehneet pelaajat palaavat seuraan. Niin kävi Xavin ja Pep Guardiolan kanssa.