Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta käväisi perjantaiaamuna espanjalaislehdistön haastateltavana.

Laporta kävi haastattelussa läpi muun muassa Ronald Koemanin tilannetta.

Laporta luottaa Koemaniin ja pitää hollantilaisen Barcelonan peräsimessä, vaikka katalonialaismedioiden mukaan Laporta olisi jo päättänyt antaa hänelle potkut odottaen oikeaa hetkeä.

– Koeman jatkaa. Kaikki ovat pettyneitä, kun asiat eivät suju odotetusti. Myös Koeman. Kuunneltuani luottohenkilöitä päädyin siihen lopputulokseen, että käyttäydyn samalla tavalla kuin Frank Rijkaardin kanssa, eli annan Koemanille aikaa. Luotan häneen. Hän on Barcelonan kannattaja, kuten me kaikki ja rakastaa tätä seuraa. Koeman päätti tulla tänne hyvin vaikealla hetkellä niin urheilullisesti kuin taloudellisesti, Laporta muistutti.

– Kysyin häneltä, luottaako hän joukkueeseensa. Koeman vastasi myöntävästi, mutta sanoi tarvitsevansa loukkaantuneet pelaajat pelikuntoon. Minusta oli oikeutettua antaa hänelle luottamuslause. Olen hyvin tyytyväinen päätökseeni.

Laportalta tiedusteltiin, suuttuiko hän missään vaiheessa Leo Messille kesän sopimusneuvotteluiden aikana.

– En, rakastan häntä liikaa suuttuakseni. Kummatkin osapuolet pettyivät, kun emme voineet tehdä sopimusta. Messi halusi jäädä, mutta hänelläkin oli painetta PSG:n tarjouksen myötä. Messi tiesi siirtyvänsä PSG:hen, jos jääminen Barcelonaan ei onnistu. Vaikuttaa siltä, että Messillä oli tarjous PSG:stä jo ennen poistumistaan Barcelonasta. Tiesimme neuvotteluiden aikana, että hän on saanut valtavan tarjouksen.

Laporta toivoi, että Messi olisi itse tarjoutunut pelaamaan ilmaiseksi Barcelonassa seuran valtavien talousongelmien vuoksi.

– Toivoin, että Messi olisi halunnut pelata ilmaiseksi, mutta emme voi ajatella sellaista Messin kaltaisesta supertähdestä. Meillä on hyvät välit. Messi tiesi, että olisimme voineet maksaa hänelle enemmän, kun saamme talouden kuntoon, mutta sitä on vaikea vaatia, kun hänellä oli sellainen tarjous, Laporta viittasi PSG:hen.

Lähde: MARCA