Real Madridilla on tällä kaudella ollut kaikki syyt olla tyytyväinen ykköshyökkääjäänsä Karim Benzemaan. Joulukuussa 34 vuotta täyttävä Benzema oli erinomainen jo viime kaudella ja johtaa tällä kaudella La Ligan maalitilastoa 12 maalillaan. Mestarien liigassa Benzema on tehnyt viisi maalia viidessä pelissä.

Hyvää tukea Benzema on saanut nuorelta Viniciukselta, joka on murskannut tällä kaudella aiemman maaliennätyksensä. Vinicius on yhdeksällä maalillaan maalipörssin kakkosena.

Juuri nyt hyökkääjätilanne on siis tässä hetkessä melko mukavalla mallilla, mutta todella huiman osastosta tekisi, jos pitkään huhuttu siirto Kylian Mbappén vaihtamisesta Real Madridiin ensi kesänä toteutuisi. Mbappé-Benzema -kaksikko on toiminut hyvin Ranskan maajoukkueessa ja Mbappésta povataan tulevaisuuden Ballon d’Or -voittajaa.

Kun keitokseen lisätään myös Robert Lewandowskin ja Erling Braut Hålandin nimet, on Real Madridilla periaatteessa huimaa ylitarjontaa aivan maailmanluokan hyökkääjistä. Nämä Bundesliigan maalitykit eivät toki Madridissa ainakaan vielä pelaa, mutta molemmista on liikkunut huhuja Los Blancosiin liittyen.

AS kertoo maanantain Ballon d’Or -gaalassa täpärästi toiseksi jääneen Lewandowskin aikovan pyytää Bayern Müncheniltä siirtoa tulevana kesänä. Lewandowskin sopimus bundesliigajätin kanssa ulottuu kesään 2023, joten mikäli Bayern ei halua ottaa riskiä puolalaisen menettämisestä ilmaiseksi, olisi hänet myytävä tuolloin. AS menee vielä askeleen pidemmällekin, sillä sen mukaan Lewandowski on ohjeistanut agenttiaan Pini Zahavia asettamaan selvälle ykkössijalle Real Madridin, mikäli Espanjan pääkaupungista kiinnostusta häntä kohtaan osoitetaan.

Lewandowskin tilanteeseen kytkeytyy olennaisesti myös se, mitä Erling Braut Håland tekee. Myös norjalaishyökkääjän uskotaan suurella todennäköisyydellä vaihtavan tulevana kesänä seuraa, mutta se on vielä auki, mille seuralle Borussia Dortmund hänet myy.

Hålandin kintereillä uskotaan olevan monen valioliigaseuran Manchester Unitedista ja Liverpoolista lähtien. Myös PSG on varteenotettava vaihtoehto, sillä jos Mbappé seurasta lähtee, tarvitsee se tälle valovoimaisen korvaajan. Hålandia on huhuttu kuitenkin usein myös Real Madridiin, sillä Håland-Mbappé -kaksikossa olisi ratkaisu hyökkääätilanteeseen vuosiksi eteenpäin. Håland on vasta 21-vuotias, ja Mbappé täyttää joulun alla 23.

Sekä Lewandowskille että Hålandille Real Madridista tuskin löytyy ensi kaudella sijaa – varsinkin, jos Mbappénkin saaga päättyy odotettuun lopputulokseen eli siirtoon Madridiin. Karim Benzeman sopimus ulottuu kesään 2023, eikä ilmassa ole pienintäkään merkkiä siitä, että hänen tasonsa olisi alkamassa laskea, vaan pikemminkin päinvastoin.

Sama pätee toki myös 33-vuotiaaseen Lewandowskiin, jonka vauhti tuntuu vain kiihtyvän. Mikäli AS:n tiedot Lewandowskin siirrosta Real Madridiin pitävät kutinsa, on Los Blancosilla edessään todella mieluisa valintatilanne sen suhteen, keitä hyökkääjiä joukkueeseen halitaan. Jos kolmikosta Mbappé-Lewandowski-Håland kaksi todella Madridiin päätyy, tulee ensi kauden hyökkäyskalusto olemaan mitä todennäköisimmin koko maailman kovin.

Lewandowski on ollut jo aiemmin hyvin lähellä siirtyä Real Madridiin. Puhuttiin kaudesta 2012-2013, kun Real Madrid laati jopa valmiin sopimuksen tuolloin vielä Borussia Dortmundissa pelanneelle puolalaiselle. Lewandowski siirtyi lopulta ilmaissiirrolla Bayerniin, koska hänen silloinen agenttinsa Cezary Kucharski oli siihen jo sitoutunut. Pian tuon siirron jälkeen Lewandowski vaihtoikin agenttia ja valitsi asioidensa hoitajaksi Pini Zahavin. Zahavi toimii myös muun muassa David Alaban agenttina.