Kerroimme keskiviikkona, että Barcelonan monipuolinen varakapteeni Sergi Roberto joutuu leikkauspöydälle. Sergi Roberto leikataan lähipäivinä Turussa. Hänen oikean takareitensä operoi Lasse Lempainen, joka on leikannut aiemmin muun muassa saman joukkueen Ousmane Dembélén jalkavammoja.

Barcelona ei vielä ole esittänyt arviota 29-vuotiaan Sergi Roberton poissaolon pituudesta, mutta Mundo Deportivon mukaan leikkauksesta toipuminen voi vaatia jopa neljän kuukauden levon. Siinä tapauksessa Sergi Roberto nähtäisiin kentillä seuraavan kerran vasta maalis-huhtikuun vaihteessa.

14-vuotiaasta lähtien Barcelonassa pelanneen Sergi Roberton nykyinen sopimus päättyy tulevana kesänä. Nyt pohditaankin, miten leikkaushoitoa vaativa vamma ja hyvin vajaaksi jäävä kausi vaikuttaa hänen jatkoonsa seurassa. Jatkosopimusta ei ole pidetty selviönä ennenkään, sillä Barcelona on joutunut luopumaan useista kallispalkkaisista pelaajistaan. Voikin olla, että Sergi Roberto vaihtaa tulevana kesänä maisemaa.

Sergi Roberto loukkaantui ottelussa Rayo Vallecanoa vastaan 27. lokakuuta. Hän palasi Barcelonan kokoonpanoon 20. marraskuuta pelattuun derbyyn, muttei pelannut ottelussa. Sen jälkeen vamma ilmoitteli jälleen itsestään, ja nyt ratkaisuna olikin leikkaushoito.