FC Barcelona on tiedottanut sen kapteenistoon kuuluvan Sergi Roberton joutuvan jalkaleikkaukseen. Sergi Roberton vamma on oikean takareiden lihasvamma, ja jalka operoidaan lähipäivinä Turussa. Leikkauksen suorittaa Lasse Lempainen.

Barcelona on luottanut suomalaiseen kirurgiosaamiseen ennenkin, monien muiden kansainvälisten huippuseurojen tavoin. Jo eläkkeelle jäänyt Sakari Orava sekä Lasse Lempainen ovat operoineet useita maailmanluokan jalkapalloilijoita. Lempaisen leikkaamiin potilaisiin lukeutuu Barcelonan pelaajistosta muun muassa Ousmané Dembélé.

Barcelona ei esitä vielä arviota Sergi Roberton toipumisajasta, vaan sitä aiotaan arvioida tarkemmin vasta leikkauksen jälkeen. Sergi Roberton vamma syntyi 27.10. pelatussa ottelussa Rayo Vallecanoa vastaan. Sen jälkeen hän ei ole pelannut yhdessäkään seuranneista kuudesta ottelusta, joskin oli Barcelonan derbyssä Espanyolia vastaan vaihtopenkillä.

Sergi Roberto on pelannut Barcelonassa kaikkiaan 316 virallista ottelua, joista 12 tällä kaudella. Maaleja hän on tehnyt 12 ja syöttänyt 37.

Barcelonan sairaslistalla ovat Sergi Roberton lisäksi Ansu Fati, Martin Braithwaite, Pedri ja Sergio Agüero.