Barcelona etsii siirtomarkkinoilta apuja hyökkäyskalustoonsa, kunhan tammikuun siirtoikkuna kuukauden kuluttua aukeaa. Huhuissa seuran ja päävalmentajan Xavin ykköstoiveena on pidetty Espanjan A-maajoukkueen laitalinkkiä Ferran Torresia, joka pelaa tätä nykyä Manchester Cityssä.

Torresin itsensä kerrotaan olevan halukas siirtymään Barcelonaan ja jo halunsa valmentaja Pep Guardiolalle ilmaisseen. Keskeinen ongelma on kuitenkin siirtokorvaus. Barcelonan kerrotaan haluavan maksaa Torresista korkeintaan 40 miljoonaa euroa, kun Cityn hintapyyntö on tiettävästi noin 70 miljoonaa. Harkinnassa lienevätkin erilaiset vaihtoehdot esimerkiksi lainasta ostovelvoitteella tai jonkin toisen pelaajan liittämisestä osaksi kauppaa.

Pep Guardiolalta kysyttiin mietteitä Ferran Torresista Cityn tiistaisessa lehdistötilaisuudessa. Guardiola oli haluton kommentoimaan asiaa kovin tarkasti, mutta muistutti Cityllä olevan siirtokuvioissa aina omat taloudelliset intressinsä.

– Ferran Torresko? Tiedätte jo hyvin, ettei ole minun työtäni kommentoida sitä asiaa. Teidän täytyy soittaa Txiki Begiristainille, Torresin agentille tai Barcalle, Guardiolan vastaus kuului.

– Olen aina sanonut pelaajilleni näin, ja etenkin viime vuonna jo neljän yhdessä vietetyn vuoden jälkeen: ”Älkää jääkö tänne, jos ette halua olla tässä seurassa”. Kehotan heitä tekemään niin itsensä takia, mutta samaan aikaan myös seuran vuoksi. Jäämisessä ei olisi siinä tapauksessa järkeä. Elämä on liian lyhyt siihen, että on sopimuksen takia sidottuna yhteen paikkaan, vaikka haluaisi olla toisaalla.

Vastaus kielii hyvin siitä, ettei Guardiola halua asettua poikkiteloin, jos joku hänen pelaajistaan toivoo siirtoa muualle. Lopulliset ratkaisut ovat kuitenkin heidän käsissään, jotka hoitavat seuran taloudellisia asioita.

– Samaan aikaan muistutan, ettemme me anna lahjoja. Kun me olemme siirtomarkkinoille, meiltä pyydetään kenestä tahansa hankinnasta paljon enemmän rahaa vain siksi, koska olemme Manchester City. Siksi emme siis tietenkään päästä pelaajiamme lähtemään ilmaiseksi. Siirto edellyttää neuvotteluja ja seurojen välistä yhteisymmärrystä. Kun sellainen on, voi pelaaja pelata siellä, missä seurat päättävät.

Manchester City maksoi Torresista Valencialle kesällä 2020 24 miljoonaa euroa sekä 12 miljoonaa euroa bonuspykälineen, yhteensä siis mahdollisesti 36 miljoonaa. Torresin sopimus ulottuu kesään 2025.

Lähde: Sport