Madridilaislehti MARCA haastatteli Leo Messiä Pariisissa.

Messi totesi, ettei suoranaisesti usko Barcelonan taistelevan tällä kaudella Mestarien liigan voitosta, mutta kykenee palaamaan huippujoukkueeksi Xavin alaisuudessa. Se ottaa oman aikansa.

– Barcelonassa on käynnissä uudelleenrakennusprojekti ja heillä on joukkueessaan paljon nuoria pelaajia. Uskon, että tällä hetkellä Euroopassa on Barcelonaa parempia joukkueita, mutta vaikka asia on niin, ei se tarkoita, etteivätkö he voisi ennemmin tai myöhemmin taistella mestaruuksista. On huomioitava Xavin saapuminen Barcelonan valmentajaksi. Kaikki ovat innoissaan. Barcelona voi jatkaa kehittymistään ja taistella pokaaleista.

Messi luottaa Xaviin. Messin mielestä on elintärkeää, että seurayhteisö on innoissaan ja luottavaisena Xavin saavuttua valmentajaksi.

– Xavi voi tuoda paljon lisää Barcelonalle. Hän on valmentaja, joka tietää asioista paljon, tuntee loistavasti seuran ja on elänyt kaupungissa pikkupojasta lähtien. Kaikki seurassa ovat innoissaan, koska kannattajat ja pelaajat kunnioittavat Xavia todella paljon. Xavi tulee olemaan hyvin tärkeä valmentaja nuorille pelaajille, koska hän näyttää, miten asiat tehdään. Barcelona kehittyy joukkueena varmasti. Se on selvää.

Dani Alves palasi hiljattain Barcelonaan allekirjoitettuaan loppukauden mittaisen sopimuksen.

Messi yllättyi Alvesin paluusta, mutta pitää sitä hyvänä uutisena. Messin mukaan Alves vahvistaa Barcelonaa kentällä, mutta konkari toimii myös mentorina nuoremmille pelaajille ja näyttää heille omalla tekemisellään esimerkkiä päivittäin

– Totta puhuen yllätyin Alvesin paluusta. Etenkin siihen, millä hetkellä paluu tapahtui. Uskon sen olevan hyvä hankinta Barcelonalle. Xavin tapaan Alves voi olla hyvin tärkeä persoona nuorille pelaajille. Alves auttaa nuoria kehittymään, koska hän on todellinen voittaja ja tuo sitä esiin. Hän jakaa kokemustaan nuorille pelaajille niin otteluissa kuin harjoituksissakin. Alves tuo myös paljon lisää kentän ulkopuolella jo pelkästään päivittäisellä työnteollaan, sitoutumisellaan ja halulla voittaa.

Lähde: MARCA