Atlético koki suuren pettymyksen keskiviikkoiltana hävittyään AC Milanille Mestarien liigan lohkovaiheen viidennellä kierroksella 0-1. AC Milan iski ottelun ainoan maalin loppuhetkillä. Lue otteluraportti täältä.

Päästäkseen pudotuspeleihin Atléticon on voitettava viimeisellä kierroksella vieraskentällä Porto. Jos AC Milan voittaa oman ottelunsa Liverpoolia vastaan, on Atléticon tehtävä omassa ottelussaan yksi maali enemmän kuin AC Milanin.

Atléticon päävalmentaja Diego Simeone luottaa joukkueeseensa pettymyksestä huolimatta.

– Olen optimistisempi kuin koskaan aiemmin. Pelaajat tekivät kaikkensa, enkä voi syyttää heitä mistään. Ensimmäisellä jaksolla kummatkin joukkueet puolustivat toisen hyökkäykset pois. Olimme puolustuksellisesti hyviä, mutta emme olleet vaarallisia hyökkäyspäässä. Kummallakaan ei ollut maalipaikkoja.

– Mestarien liigassa jokainen ottelu on vaikea. Olen aina optimisti. Olen ollut sellainen ennenkin, enkä aio muuttua. Joukkue kilpailee hyvin viimeisessä ottelussa. Mestarien liiga ei anna anteeksi ja jatkoon pääsevät vain joukkueet, jotka ansaitsevat sen. Mestarien liiga on haastava kilpailu, jossa jokainen vastustaja on laadukas.

Simeonen mukaan Atlético on tällaisessa tilanteessa hyvin vaikea vastustaja.

Liverpoolia vastaan Metropolitanolla pelasimme ottelun, jota emme ansainneet hävitä. Tänäänkään emme ansainneet hävitä, mutta emme kyllä voittaakaan. Meidän on oltava rohkeampia. Olen optimistisempi kuin koskaan, koska olemme elossa. Tällaisessa tilanteessa olemme vaikea vastustaja kenelle tahansa.

Porto ja Atlético iskevät yhteen Dragãolla tiistaina 7. joulukuuta.