Real Madrid ja Atlético pelasivat keskiviikkoiltana Mestarien liigan lohkovaiheen viidennet ottelunsa.

Real Madrid voitti vieraskentällä Sheriff Tiraspolin 3-0 ja varmisti samalla jatkopaikkansa. Aiemmin keskiviikkona Internazionale voitti Shakhtarin 2-0 ja on kahden pisteen päässä Real Madridista, eli joukkueet ratkaisevat lohkovoiton keskinäisessä ottelussaan viimeisellä kierroksella.

AC Milan sen sijaan voitti Atléticon Metropolitanolla 1-0 ja nousi tasapisteisiin Atléticon kanssa lohkossa. Porto hävisi Liverpoolille 2-0, eli Porto on ennen viimeistä kierrosta pisteen Atléticoa ja AC Milanin edellä. Porto isännöi Atléticoa Dragãolla lohkovaiheen päätöskierroksella. Atléticon on voitettava Porto ja samalla toivottava, ettei AC Milan voita panoksetta pelaavaa Liverpoolia mennäkseen jatkoon. Jos AC Milan voittaa, on Atléticon voitettava oma ottelunsa tehden yhden maalin enemmän kuin AC Milan.

Real Madrid oli selvästi parempi joukkue keskiviikkoiltana. Karim Benzema sai pallon maaliin heti alussa, mutta VAR hylkäsi osuman. Ottelun voittomaali nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun David Alaban vapaapotku kimposi Sheriff-puolustuksen kautta maaliin. Juuri ennen taukoa Toni Kroos vei vieraat kahden maalin etumatkalle. Upea boksin rajalta lähtenyt laukaus upposi yläriman kautta maaliin. Karim Benzema iski loppuluvut 55. minuutilla. 0-3.

AC Milan oli kuskin paikalla Metropolitanolla avausjaksolla, mutta niin vieraiden kuin Atléticonkin maalipaikat jäivät olemattomiksi. Toisen jakson alussa Atlético pääsi paremmin peliin mukaan ja sai heti alkuminuuteilla muutaman maukkaan maalipaikan, mutta viimeistely ontui. AC Milanin oli voitettava ottelu pitääkseen jatkounelmansa hengissä ja se näkyi. Loppuhetkillä Zlatan Ibrahimovic sai loistopaikan, mutta Jan Oblak oli mies paikallaan ja torjui kärjen yrityksen. Vain minuuttia myöhemmin Franck Kessié lähetti keskityksen boksiin ja vaihdosta kentälle tullut Júnior Messias puski pallon komeasti ohi Oblakin. 0-1.

Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierros pelataan 7.-8. joulukuuta.