Barcelonan tie kohti Mestarien liigan pudotuspelejä mutkistui tiistaina, kun se ei onnistunut kaatamaan vieraakseen saapunutta Benficaa (raportti 0-0-tasapelistä täällä). Jos Benfica voittaa päätöskierroksella kotonaan Kiovan Dynamon, on myös Barcelonan pakko voittaa vieraissa Bayern München, jotta pelit jatkuisivat Mestarien liigassa eivätkä Eurooppa-liigassa.

Barcelonan uusi päävalmentaja Xavi oli lopputulokseen pettynyt, mutta kertoi olevansa ylpeä joukkueensa asenteesta ja peliesityksestä.

– Olimme paljon parempia kuin Benfica, mutta maali jäi puuttumaan. Jos olisimme tehneet yhden maalin, puhuisimme nyt mahtavasta ottelusta. Saimme kuitenkin vain yhden pisteen, joka ei kummemmin maistu, Xavi sanoi Movistar+:n haastattelussa.

– Meillä on yksi peli jäljellä. Me olemme Barca ja menemme Müncheniin hakemaan voittoa. Kohtalomme riippuu itsestämme. Meidän täytyy pelata samalla solidaarisuudella ja vastuullisuudella. Arvojen ja asenteen puolesta olen otteluumme erittäin tyytyväinen.

Xavi on valmentanut joukkuettaan nyt reilun viikon ja on tyytyväinen tapahtuneeseen kehitykseen.

– Luulen, että tämä on haluamamme Barca. Pelaajat alkavat päästä jyvälle ideasta. Totta kai meidän täytyy kuitenkin olla tehokkaampia. Olemme tehneet kahdessa pelissä yhden maalin, ja senkin rankkarista.

Erityiskiitoksen Xavi jakoi puolisen tuntia pelanneelle Ousmane Dembélélle.

– Dembélé muutti ottelun dynamiikan, ja on sääli, ettei mikään hänen luomistaan tilanteista johtanut maaliin. Hän on käänteentekevä pelaaja.

Lähde: Sport