Barcelona kohtasi Camp Noulla huipputärkeässä Mestarien liigan ottelussa Benfican. Syyskuun lopulla Lissabonissa portugalilaiset voittivat peräti 3-0.

Xavi valmensi vastikään ensimmäisen ottelunsa Blaugranan uutena luotsina La Ligassa ja nyt oli luvassa Mestarien liigan debyytti Barcelonan peräsimessä.

Barcelonan ja Benfican kamppailu oli intensiteetiltään vauhdikas ja fyysinen taistelu. Lopulta ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Kamppailun alla Barcelonan kannattajien olemuksesta ja käytöksestä saattoi aistia, että usko ja toivo ovat palanneet. Alla olevasta videosta näkee, että tunnelmat ennen Benfica-peliä olivat varsin innokkaat.

Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä. Juttu jatkuu alla.

Kotiyleisö sateisella Camp Noulla pääsi näkemään avausnelivitosella hyvällä asenteella taistelleen kotijoukkueen ja ennakkoluulottoman portugalilaisryhmän.

Barcelona tuli ottelun alkuun todella kovaa ja paljon suoraviivaisemmin, mitä tällä kaudella on totuttu näkemään.

Varsinkin Frenkie de Jong toi useamman kerran pallon pitkillä tempokuljetuksillaan riistojen jälkeen aina hyökkäyskolmannekselle asti.

Kerran hän sai juoksunsa jatkoksi pelattua komean seinäpelin maanmiehensä Memphis Depayn kanssa. De Jongin askeleet eivät kuitenkaan sopineet ja varsinainen tilanne jäi syntymättä.

Avausjakson ensimmäinen huippupaikka siunaantui kotijoukkueen Jordi Alballe. Tämä pääsi noin 27 minuutin kohdalla nokikkain Benfica-vahti Odysseas Vlachodimosin kanssa. Maajoukkuepakin laukaus suuntautui kuitenkin täysin päin Kreikan maajoukkueen maalivahtia.

Kotijoukkue vei peliä ja esiintyi pirteästi, mutta keskitykset ja oman pään erikoistilanteet aiheuttivat edelleen ongelmia Barcelonalle.

Ukrainan maajoukkueen kärkipelaaja Roman Jaremtšuk oli erittäin lähellä maalia reilun puolen tunnin pelin jälkeen.

Vahva kärkipelaaja pääsi puskemaan aivan liian vapaasti noin vitosen alueen haminoilta. Saksalaisvahti Marc-André ter Stegen torjui pallon kuitenkin upeasti.

Jatkotilanteesta Gilberto pääsi vielä yrittämään, mutta laukauksen eteen liukui Barça-kippari Sergio Busquets. Tätä seuranneesta kulmapotkusta Benfica sai jo pallon maaliin asti.

Keskuspuolustaja Nicolás Otamendi paukautti sellaisen kudin, joita häneltä harvemmin on totuttu näkemään. Hurja laukaus etuyläkulmaan riman kautta. Benfican harmiksi maali hylättiin, koska kulmapotkun katsottiin käyneen yli päätyrajan.

Valmentaja Jorge Jesus ei ymmärtänyt miksi Benfican maali hylättiin. Getty Images.

Vain hetkeä myöhemmin ylärima tärisi myös toisessa päässä kenttää. Yusuf Demir nousi oikeaa laitaansa pitkin ja laukoi komeasti hakien takakulmaa. Pallo leijaili jo yli Vlachodimosin, mutta ylärima pelasti vierasjoukkueen.

Kaiken kaikkiaan Barcelona pelasi kelpojakson. Nuori superlupaus Gavi pelasi hienon avausnelivitosen. Kotijoukkueen lievästä painostuksesta huolimatta Benfica osoitti vaarallisuutensa. Barcelona on vielä Xavinkin aikana ongelmissa puolustusalueensa erikoistilanteissa.

Tauolla ranskalaislaituri Ousmane Dembélé otti aktiivisesti lämpöjä ja sai samallla Camp Noun kotiyleisön innostumaan. Pahoista vammoista kärsinyttä laituria on kaipailtu kauan tekemään taikojaan Blaugranan riveissä.

Toisella puoliajalla Depay pääsi irti noin 57 minuutin kohdalla. Hollantilainen ohitti komeasti Jan Verthongenin, mutta toinen kokenut toppari Otamendi ehti liukumaan palloon ennen kuin Depay kerkesi sijoittamaan pelivälineen verkkoon.

Seuranneen kulmapotkun jälkeen Benfica otti kentälle Lissabonissa Barcelonan kohtaloksi koituneen Darwin Núñezin. Tilaa teki Jaremtšuk, joka avausjakson puskuaan lukuun ottamatta jäi todella pahasti pimentoon.

Depay on osunut mukavasti La Ligan puolella, mutta ennen Benfica-kamppailua Mestarien liigassa hollantilaistähdellä ei ollut tilillään maaliakaan, eikä myöskään maalisyöttöjä.

65. minuutilla kotiyleisön hurjassa pauhussa Dembélé kirmasi kentälle. Vaihtopenkille siirtyi Demir, joka oli avausnelivitosella pirteä, mutta katosi kuvasta toisella jaksolla.

Ranskalaiskiituri ehti olla kentällä vain hetken ja osoitti heti vaarallisuutensa. Dembélé tuntui olevan pallossa jatkuvasti. Hän ohitti Álex Grimaldon heittämällä ja lähetti upean keskityksen maalin edustalle. De Jong pääsi puskemaan, mutta maalivahti Vlachodimos torjui.

Dembéle muutti pelin kuvan täysin. Ranskalainen oli jatkuvasti vaarallinen.

Benfica alkoi vetäytymään matalampaan blokkiin ja antoi avaimet entistä selvemmin Barcelonalle, kun viimeinen vartti lähestyi. Tasapelillä vieraiden tilanne vahvistuisi. Se kohtaa viimeisellä kierroksella Kiovan Dynamon, kun Barcelona taas matkustaa Bayern Münchenin vieraaksi.

Barcelona alkoi kuitenkin osoittamaan turhautumisen merkkejä. Se lähti hakemaan ratkaisuja kaukaa ja pieni epätoivo tuntui hiipivän puseroon.

Kotijoukkueella oli läpi ottelun suuria vaikeuksia paitsioiden kanssa. Suurin osa Barcelonan huippupaikoista kuivui kokoon, koska Blaugranan pelaaja ehti puolustuslinjan selustaan ennen syöttöjen lähtöä.

Noin kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa Dembélé haastoi jälleen laidallaan ja pääsi keskittämään. Gilberto siivosi pallon kuitenkin yli päätyrajan.

Gavi oli Barcelonan parhaimmistoa, mutta maali jäi syntymättä. Getty Images.

Minuutti tästä Barcelona sai pallon maaliin. Ronald Araújo nousi Benfican linjan taakse ja sijoitti pallon sisään. VAR-tarkistuksen jälkeen tilanne tuomittiin kuitenkin paitsioksi.

Ensimmäisellä lisäajan minuutilla Dembélé karkasi jälleen, mutta Otamendi ehti liukumaan pallon yli päätyrajan. Seuranneesta kulmapotkusta Gerard Piqué pääsi puskemaan, mutta peliväline sujahti noin metrin verran ohi takakulman.

Kotijoukkue nosti riskitasoaan ja haki voittoa aktiivisesti. Benfica pääsi aivan kalkkiviivoilla iskemään vaarallisesti vastaan. Sveitsin maajoukkuemies Haris Seferović epäonnistui kuitenkin mahtavasta paikastaan. Kärkipelaaja vähän hätäili ratkaisussaan.

Barcelonan esitys oli pirteähkö ja Dembélé osoitti, että kunnossa pysyessään tulee tuomaan paljon iloa Blaugranan kannattajille. Ranskalainen oli puolen tunnin esitykselläänkin yksi pelin näkyvimpiä hahmoja.

Benfica otti taistelevalla ilmeellään tasapelipisteen ja samalla lievän ennakkosuosikin aseman jatkoon. Barcelonalta vaaditaan suurta venymistä hurjaa Bayernia vastaan. Toiveena lienee, että Münchenin jätit eivät lohkovoiton varmistaneena aivan parhaimmillaan kotikentällään ole.

Lopputulos: 0-0