Barcelona piti nollan omissa myös toisessa ottelussaan Xavin alaisuudessa, kun se kohtasi tiistaina Camp Noulla Benfican. Valitettavasti nolla jäi myös Barcelonan omaan maalisarakkeeseen, joten Mestarien liigan illasta oli palkintona kummallekin yksi piste (lue raportti ottelusta).

Vaikka tasapeli piti Barcelonan Benfican edellä E-lohkossa, ei se ollut Barcalle hyvä lopputulos. Jatkopaikka on edelleen Barcelonan omissa käsissä – tai jaloissa – mutta tie Mestarien liigan pudotuspeleihin kivinen.

Lohkon päätöskierroksen kaksi ottelua ovat Bayern München-Barcelona ja Benfica-Kiovan Dynamo. Bayern on jo lohkovoittonsa varmistanut, ja Dynamo jää varmuudella lohkon jumboksi. Vastustajilla siis ei enää varsinaista panosta ole, mutta Barcelonalla ja Benficalla ne ovat isot.

Benfica voi edetä Mestarien liigan pudotuspeleihin vain, jos se voittaa Dynamon 8. joulukuuta. Jos Benfica tuon voiton ottaa, merkitsee se sitten samalla sitä, että myös Barcelonan on pakko kaataa Bayern vieraissa. Tasapeli ei riittäisi, sillä tasapisteissä jatkopaikka menisi Benficalle keskinäisten ottelujen vertailussa. Bayern on voittanut tähän mennessä kaikki viisi otteluaan. Vaikka se kierrättäisikin ottelussa pelaajistoaan, asennevaikeuksia tuskin kotona Barcelonaa vastaan ihmeemmin on.

Jos Barcelona jää lohkossaan kolmanneksi, nähdään se ensimmäisen kerran historiansa aikana Eurooppa-liigassa. Tällä olisi merkitystä tietysti paitsi hohdokkuudessa, niin myös taloudellisesti. Eikä Barcelonan johtokunnassa varmasti riemastuta yhdestäkään uudesta taloudellisesta takaiskusta.

Paikasta Mestarien liigan neljännesvälierissä palkitaan 9,6 miljoonalla eurolla, kun Eurooppa-liigassa vastaava palkintosumma on vain 1,2 miljoonaa euroa. Puolivälierissä palkintosummat ovat 10,6 miljoonaa ja 2 miljoonaa euroa. Mestarien liigan välieriin yltäville joukkueille UEFA jakaa 12,5 miljoonaa euroa, kun Eurooppa-liigassa semifinalistit saavat vain 2,8 miljoonaa euroa.

Taloudellista merkitystä olisi luultavimmin myös sillä, että Eurooppa-liigan pudotuspeleissä Barcelonan vastustajat eivät olisi saman tason yleisömagneetteja kuin Mestarien liigassa. 99 000 katsojaa vetävä Camp Nou olisi varmasti helpompaa myydä täyteen Liverpoolia, PSG:tä tai Manchester Unitedia vastaan kuin Eurooppa-liigan esimerkkivastustajia Laziota, Belgradin Punaista Tähteä tai Dinamo Zagrebia vastaan.

Jos jatkopaikkaa ei Barcelonalle Mestarien liigassa heruisi, katkeaisi siltä pitkä menestysputki lohkovaiheessa. Viimeksi Barcelona ei yltänyt lohkovaiheessa kahden parhaan joukkoon kaudella 2000-2001, kun se jäi lohkonsa kolmanneksi AC Milanin ja Leedsin taakse. Tosin kaudella 2003-2004 Barcelona ei pelannut Mestarien liigassa lainkaan jäätyään edellisellä kaudella La Ligassa kuudenneksi.

Viimeisten 19 Mestarien Liiga -kautensa aikana Barcelona on voittanut Mestarien liigan neljä kertaa, pudonnut välierissä kuusi kertaa, puolivälierissä niin ikään kuusi kertaa ja neljännesvälierissä kolme kertaa.

Lähde: Sport