Barcelona pelaa tiistaina syyskauden suurimman ottelunsa Camp Noulla, kun se isännöi Benficaa Mestarien liigan lohkovaiheen viidennellä kierroksella.

Barcelona varmistaa voitolla jatkopaikkansa, mutta joutuu vaikeaan tilanteeseen, jos Benfica palaa Lissaboniin täyden pistepotin kanssa. Barcelona on lohkossa toisena kaksi pistettä Benficaa edellä ja kohtaa päätöskierroksella vieraskentällä Bayern Münchenin. Benfica kohtaa silloin sen sijaan lohkojumbona olevan Kiovan Dynamon.

Barcelonan päävalmentaja Xavi käväisi lehdistötilaisuudessa maanantaina. Xavilta kysyttiin, tarvitseeko Barcelona fyysisen pallonriistäjän keskikentälleen. Xavin mielestä Barcelonalla on jo sellaisia pelaajia.

– Meillä on jo sellaisia pelaajia. Frenkie de Jong on fyysisesti loistava juuri kuten Nico Gonzálezkin. Sergio Busquets ei ole fyysisesti järin vahva, mutta silti hän on yksi eniten palloa riistävistä pelaajista maailmassa. Barcelonassa emme tarvitse pallonriistoon kaksimetristä ja 85 kiloa painavaa pelaajaa. On vain katsottava, miten paljon Pedrin ja Andrés Iniestan kaltaiset pelaajat riistävät palloja. Ei fyysinen vahvuus ole minulle elinehto, vaikka meillä on sellaisiakin, Xavi summasi.

Marc-André ter Stegen on saanut kritiikkiä syyskauden peliesityksistään. Xavi luottaa maalivahtiinsa.

– Mielestäni ter Stegen on yksi maailman kolmesta parhaasta maalivahdista niin itse maalivahtina kuin jalankin kanssa. Hän yllätti minut. Ter Stegen on suuri hahmo pukukopissa. Hän ei ole kapteeni, mutta voisi loistavasti olla sellainen. Olen hyvin tyytyväinen siitä, että hän pelaa joukkueessamme.

Xavi on kiitollinen lauantaina pelatun Barcelonan derbyn tunnelmasta Camp Noulla ja toivoo kannattajien tukevan joukkuetta myös tiistaina.

– Aluksi haluan kiittää kannattajia lauantaisesta tunnelmasta. Kannattajat olivat uskomattomia ja tunnelma Camp Noulla oli paras, jonka olen kokenut elinaikanani. Pyydän heitä tulemaan auttamaan ja kannustamaan meitä. Tiistaina tunnelman on jälleen oltava huima, Xavi vaati.

Barcelonan ja Benfican välinen ottelu potkaistaan käyntiin tiistai-iltana klo 22.00.