Barcelonalla oli kesällä talousvaikeuksista johtuvat syynsä verrattain hiljaiseen siirtokesään. Puhutuimmat siirrot veivät Camp Noulta poispäin, etunenässä tietenkin Lionel Messin pakotettu lähtö Paris Saint-Germainiin.

Huhuja hankinnoista toki oli. Yksi merkittävimmistä puheenaiheista oli portugalilaisen Renato Sanchesin mahdollinen siirto Lillestä Barcelonaan. Huhu oli tapetilla useita viikkoja, eikä toteutunut. Syyksi väitettiin mediassa juuri Barcelonan vaikeaa taloustilannetta.

Nyt 24-vuotias Sanches on itse kertonut, että siirto tosiaan oli lähellä toteutua. Keskikenttäpelaajan mukaan Lille ja Barcelona olivat yhteisymmärryksen jo löytäneet, mutta loukkaantuminen vesitti operaation.

– Jos en olisi loukkaantunut, olisin siirtynyt tänä kesänä Barcaan. Barca ja Lille olivat jo sopineet asiasta, Sanches kertoi La Voix Du Nordin haastattelussa.

Renato Sanches nousi komeetan lailla jalkapallomaailman huipulle Portugalin vuoden 2016 euroopanmestarijoukkueessa. Hän siirtyi samana kesänä Benficasta Bayern Müncheniin, mutta Bayernissa homma ei ottanut toimiakseen.

– En ollut valmis pelaamaan sellaisessa seurassa, mutta nyt koen olevani valmistautunut, Sanches kommentoi aikaa Bayernissa.

Nyt Sanches on toipunut kesällä kiusanneesta polven kierukkavammastaan. Tällä kaudella hän on pelannut Lillessä kahdeksan ottelua, kirjauttaen tililleen yhden syöttömerkkinnän.

Lillellä on omat talousvaikeutensa, joten 35 A-maaottelua pelanneen Sanchesin myymistä pidetään yhä todennäköisenä. Barcelonaan siirtymiseen ei kuitenkaan enää uskota Xavin otettua joukkueessa ohjat. Todennäköisempi osoite lienee Valioliiga, josta ainakin Arsenal ja Wolves ovat osoittaneet kiinnostusta Sanchesia kohtaan.

Lähde: Sport