Kun Dani Alves esiteltiin viime viikolla Barcelonan uutena kiinnityksenä, nousi Lionel Messin nimi jälleen esiin. Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta spekuloi julkisesti, voisiko Messikin palata Barcaan, kun 38-vuotias Alveskin teki niin.

– En poissulje Messin tai (Andrés) Iniestan paluuta. Palasihan Alveskin, Laporta kommentoi.

Nyt Sport ja AS kertovat, ettei Messin lähiaikojen suunnitelmiin kuulu Barcelonaan palaaminen. Messi lähti Barcelonasta olosuhteiden pakosta ”vasten tahtoaan”, mutta hän aikoo pysyä Paris Saint-Germainissa, vaikka alku uudessa kaupungissa onkin ollut hankalaa.

Aluksi Messit asuivat hotellissa ja poikien koulumatka Pariisin liikenteessä kesti tunnin. Hiljalleen sopeutuminen on kuitenkin edistynyt, ja viikonloppuna syntyi myös ensimmäinen maali Ligue 1:ssä. Nyt myös perheellä on mieleinen kotitalo ja lasten kouluasiat ovat kunnossa.

Messin selkeä tavoite on voittaa PSG:n kanssa Mestarien liiga. Hän haluaa myös olla täydessä tikissä vuoden päästä alkavissa Qatarin MM-kisoissa. Vaikka muuttoon onkin sisältynyt joitain käytännön hankaluuksia, Messi uskoo, että urheilullinen menestys palkitsee uhraukset. Apua on ollut siitäkin, että PSG:n pukukopista löytyi monta vanhaa tuttua ja monta espanjaa puhuvaa pelaajaa.

34-vuotiaan Messin sopimus PSG:n kanssa ulottuu kesään 2023. Ainakaan sitä ennen ei Barcelonassa liene realistista aihetta haaveilla Messin paluusta – eikä välttämättä sen jälkeenkään.