Atlético voitti Osasunan lauantai-iltana Metropolitanolla 1-0.

Atlético nousi täyden pistepotin myötä 26 pisteeseen, eli pisteen päähän Real Madridista, joka pelaa kierroksen oman ottelunsa sunnuntaina Granadan vieraana. Sarjakärki Sevilla on kahden pistettä Atléticoa edellä.

Ottelun avausjakso oli hyvin tasainen. Atlético hallitsi palloa ja pelitapahtumia, mutta ei onnistunut luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Osasuna puolusti tutun tiiviisti ja iski aktiivisesti vastaan, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät luomatta myös pamplonalaisilta.

Toisella jaksolla Atlético onnistui pitämään paineen Osasunan kenttäpuoliskolla. Vaihdosta aloittaneet ja kentälle otetut Luis Suárez ja Rodrigo De Paul jäivät varsin näkymättömiksi viimeisen puolen tunnin aikana.

Ottelun ainoa maali näki päivänvalonsa 87. minuutilla, kun alkukaudella huomattavasti kritiikkiä peliesityksistään saanut Felipe puski Atléticon voittoon kulmapotkusta. Felipe nousi kulmatilanteessa korkeimmalle ja puski Atléticolle varsin harvinaisen erikoistilannemaalin.

Osasuna nosti maalivahtinsa Sergio Herreran lisäajalla kulmatilanteeseen. Atlético pääsi pallonriiston jälkeen nopeaan vastahyökkäykseen kohti tyhjää maalia, mutta hienon ottelun laidallaan pelanneen Yannick Carrascon kaukolaukaus osui tolppaan.

Atléticon kausi jatkuu keskiviikkona, kun se isännöi elintärkeässä Mestarien liigan ottelussa AC Milania.