Barcelonan uusi päävalmentaja Xavi ilmoitti välittömästi allekirjoitettuaan sopimuksensa, ettei nykyiset fysiikkavalmentajat jatka edustusjoukkueen parissa.

Edustusjoukkueen fysiikkavalmentajien vastuuhenkilö Juanjo Brau siirrettiin sivuun ykkösmiehistön toiminnasta. Barcelonan tavoite oli pitää Brau edelleen seuran palkkalistoilla, mutta siirtää hänet erilaisiin työtehtäviin. Se ei vakuuttanut Brauta, joka pyysi seuralta aikaa tehdäkseen päätöksen tulevaisuudestaan.

AS:n saamien tietojen mukaan Brau on päättänyt poistua Barcelonasta ja osapuolet neuvottelevat parhaillaan sopimuksen purkamisesta.

Brau on työskennellyt Barcelonassa jopa 24 vuoden ajan, joista 18 edellistä vuotta on sujunut edustusjoukkueen parissa. Fysiikkatiimiin kuuluneet Albert Roca ja Joan Ramon Tarrago jättävät myös seuran. Roca ehti jo poistua Barcelonasta ja Tarrago on esittänyt eroanomuksensa.

Edustusjoukkueen fysioterapeuttina työskennellyt Xavi Linde siirrettiin myös sivuun ykkösmiehistön toiminnasta, mutta Linde on alustavasti valmis jatkamaan seurassa eri roolissa.

Katalonialaislehtien mukaan Barcelonan pelaajat olivat hyvin pettyneitä fysiikkavalmentajien työskentelytapoihin. Barcelona on kärsinyt syyskaudella suorastaan valtavista loukkaantumisongelmista. Joukkueessa on tälläkin hetkellä lähes kymmenen loukkaantuneena olevaa pelaajaa.

Xavi toi valmennusryhmäänsä kuuluvat fysiikkavalmentajat mukanaan Barcelonan edustusjoukkueeseen.

Lähde: AS