Lucas Boyé pelaa toista kauttaan Elchessä.

Boyé edusti seuraa viime kaudella lainasopimuksen merkeissä ja onnistui kahdeksan kertaa maalinteossa. Elche lunasti Boyén itselleen kesällä ja argentiinalaiskärki on aloittanut kauden vahvasti tehtyään jo neljä maalia La Ligassa.

25-vuotias Boyé on ehtinyt pelata urallaan jo monissa seuroissa, vaikka kyseessä on suhteellisen nuori pelaaja. Boyé on pelannut Elchen lisäksi Torinossa, AEK Ateenassa, River Platessa, Readingissa, Newell’sissä ja Celtassa.

Onda Cero Elche haastatteli Boyéa keskiviikkona. Kärki kertoi saaneensa aiemmin urallaan kerrassaan valtavan määrän kritiikkiä ja loukkauksia sosiaalisessa mediassa. Se johti siihen, että Boyé kertoi blokanneensa jopa tuhansia käyttäjiä muun muassa Twitterissä.

– Olen blokannut noin kymmenen tuhatta käyttäjää sosiaalisessa mediassa, koska kärsin aikoinaan todella paljon kritiikistä. Minun kohdistunut paine oli valtava, enkä kestänyt sitä. Blokkasin aina käyttäjän, joka haukkui minua tai sanoi jotain, joka tuntui minusta pahalta. Olen kärsinyt siitä niin Argentiinassa kuin Vigossakin. Minua haukuttiin jatkuvasti.

– Loppujen lopuksi myös me jalkapalloilijat olemme ihmisiä ja kritiikki sattuu meitä samalla tavalla kuin muitakin. Minulle oli todella vaikeaa päästä niistä yli. Olen kuitenkin kasvanut ihmisenä, tottunut tähän ja lisäksi oppinut, miten käsitellä tiettyjä tilanteita. Nyt olen 25-vuotias ja pidän itseäni edelleen nuorena, vaikka olen käynyt läpi vaikka ja mitä lyhyellä urallani.

Boyé tiedostaa kannattajien haluavan parasta joukkueelleen, mutta ei luonnollisesti hyväksy loukkauksia.

– Ymmärrän täysin sen, että kannattajat kannattavat joukkueitaan, mutta en hyväksy loukkauksia joita fanit heittävät tuosta vain. Ymmärrän, että kaikki haluavat parasta joukkueelleen ja on normaalia, miten kannattajat vaativat enemmän joiltain pelaajilta, mutta sillä ja loukkauksilla on suuri ero.

– Sen vuoksi on normaalia, että pelaajat onnistuvat jossain paremmin kuin toisaalla. En tiedä tarkalleen, onko blokattuja käyttäjiä 10 000 kappaletta, mutta selaan sitä listaa, eikä loppua näy. Olin silloin vielä hyvin nuori, enkä osannut reagoida eri tavalla.