Uruguayn A-maajoukkue on varsin haastavassa tilanteessa Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa.

Se on parhaillaan vasta viidentenä karsintalohkossa, eli olisi menossa tällä hetkellä jatkokarsintaan. Uruguay on vuosien saatossa ollut hyvin vahva Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa ja normaalisti kuulunut kärkikolmikkoon, mutta tällä kertaa on vaikeampaa.

12 ottelusta tuloksena on vain neljä voittoa. Lokakuun karsintaotteluissa Argentiina voitti Uruguayn 3-0. Muutamaa päivää myöhemmin Brasilia kaatoi Uruguayn 4-1 ja kriisi oli valmis.

Atléticon ja Uruguayn A-maajoukkueen tähtipelaaja Luis Suárez saapui Montevideoon tiistaina ja rauhoitteli kansaa. Suárezin mielestä ihmiset ovat kenties tottuneet liian hyvään.

– Olemme tottuneet liian hyvään. Maajoukkueen nykyinen sukupolvi totutti ihmiset liian hyvään. Sanon tämän ironisesti. Noustessani A-maajoukkueeseen vuonna 2007 olimme jääneet ulos edellisen vuoden MM-kisoista ja pääsimme vuoden 2002 MM-kisoihin vasta jatkokarsinnan kautta. Sitä ennen edellinen MM-kisapaikkamme oli vuodelta 1990, Suárez muistutti.

– Olemme päässeet kolmiin edellisiin MM-kisoihin ilman ongelmia. On siten nähtävä asioiden positiivinen puoli. Edellisissä karsinnoissa varmistimme kisapaikan useaa kierrosta ennen karsintojen päättymistä. Sen vuoksi sanon, että ihmiset ovat tottuneet liian hyvään. Tiedän, että meiltä vaaditaan paljon, koska pelaamme maajoukkueessa ja se on upea asia, mutta meidän on tiedostettava, miten vaikeita karsinnat ovat.

Uruguay kohtaa kuluvan maajoukkuetauon aikana Argentiinan ja Bolivian.

Lähde: ESPN Uruguay