Hallitseva mestari Atlético Madrid joutui lähtemään marraskuun maaottelutauolle viiden pisteen takamatkalla sarjakärki Real Sociedadista. Atlético oli vielä lisäajan alkaessa kiinni 3-1-vierasvoitossa Valenciasta, mutta Mestallalla nähtiin erittäin dramaattinen loppu, kun kotijoukkue teki lisäajalla kaksi maalia (lue raportti ottelusta).

Valencian sankari oli keskiviikkona 22 vuotta täyttävä Hugo Duro. Duro teki 2-3-kavennusmaalin ajassa 90’+2 ja tasoitti pelin ajassa 90’+6. Tarinasta tekee vieläkin komeamman se, että Duro vaihdettiin kentälle vasta 85. minuutilla, osana Valencian triplavaihtoa.

Getafen kasvatin ja Getafesta Valenciassa lainalla pelaavan Duron sankariteko oli historiallisuudessaan ainutlaatuinen. Ensimmäistä kertaa koko La Ligan pitkässä historiassa yksi pelaaja teki lisäajalla kaksi maalia, jotka nostivat joukkueensa kahden maalin takaa-ajoasemasta tasapeliin. Duro on ylipäätään vasta viides pelaaja, joka teki kaksi maalia ottelussa, jossa hän tuli vaihdosta kentälle vasta 80. peliminuutin jälkeen.

Juttu jatkuu alla olevien twiittien jälkeen.

Valencia on osoittanut tällä kaudella olevansa joukkue, joka ei luovuta koskaan. Atlético-peli oli nimittäin jo neljäs kerta tällä kaudella, kun Valencia nousi pelin lopussa tappion partaalta tasapeliin.

Ensimmäinen kerta nähtiin jo toisella kierroksella vieraissa Granadaa vastaan. Granada johti peliä 1-0, mutta Carlos Solerin 88. minuutilla viimeistelemä rankkarimaali muutti numeroiksi 1-1.

Seitsemännen kierroksen kotipelissä Athletic Bilbaota vastaan nousu oli astetta sankarillisempi. Valencia joutui 0-1-tappioasemassa yhden miehen vajaalle 82. peliminuutilla, kun Maxi Gómez ajettiin toisen varoituksen myötä ulos. Alivoimastaan huolimatta Valencian onnistui raapia tasapelipiste, kun Marcos André viimeisteli tasoitusmaalin ajassa 90’+5.

Taistelutahto oli jo kohdillaan, ja kymmenennellä kierroksella José Bordalásin miehistö nousi ensi kerran tällä kaudella lisäajalla kahden maalin takaa tasoihin. Kotifaneista jotkut saattoivat olla jo luovuttaneet Mallorcan johdettua 2-0 kellon näyttäessä 90 minuuttia. Goncalo Guedesin 93. ja José Gayan 98. minuutin maalit saivat kuitenkin valencialaiset juhlimaan arvokasta tasapelipistettä – ja toivat epäilemättä uskoa myös eilisen nousua varten.

Lopun nousut ovat tuoneet Valencialle neljä lisäpistettä, mutta muistutettakoon siitäkin, että kerran Valencia myös hukkasi johtonsa lopussa. Valencia johti kotipeliään Real Madridia vastaan 1-0 vielä 85. minuutilla – Hugo Duron maalilla – mutta Viniciuksen ja Karim Benzeman maalit käänsivät lopputuloksen Real Madridin 2-1-voitoksi.

Juttu jatkuu alla olevan twiitin jälkeen.

La Liga -kausi on muutenkin tarjonnut tällä kaudella vauhtia ja jännitystä koko rahan edestä – sekä erinomaisen muistutuksen siitä, että jalkapallo-ottelut eivät ole ohi vielä 90 minuutin jälkeen.

Niin huimaa kuin se onkin, on 127 tällä kaudella pelatusta ottelusta (ao. twiitti kirjoitettu ennen sunnuntai-illan kahta viimeistä peliä) peräti 25 pelissä – eli pyöreästi joka viidennessä – nähty lisäajalla maali tai maaleja, joissa jommankumman voitto vaihtuu tasapeliksi tai tasapeli toisen joukkueen voitoksi. Viikonlopun kierroksella näin kävi neljä kertaa.