Elche isännöi lauantai-iltapäivän ottelussa Real Madridia Estadio Manuel Martínez Valeron nurmella.

Kotijoukkue tuli peliin kovalla asenteella ja jatkoi ennakkoluulottomasti aivan loppuun asti. Real Madrid oli ongelmissa, mutta pystyi nappaamaan 2-1-voiton kotiinviemisiksi.

Avausjaksolla Elche piti Real Madridin varsin tehokkaasti poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Varsinkin kokenut argentiinalainen Javier Pastore esiintyi edukseen.

Myös 25-vuotias kärkipelaaja Lucas Boyé aiheutti ajoittain ongelmia Real Madridin puolustukselle.

Noin 18 minuutin pelin jälkeen Boyé pääsi irtoamaan Madridin boxin oikealla reunustalla. Thibaut Courtois kuitenkin torjui komean kudin yläriman alapuolelta.

Hetkeä aiemmin kenties vieraiden paras pelaaja siihen asti, Rodrygo, joutui jättämään kentän. Brasilialainen loukkasi itsensä pallontavoittelutilanteessa Pedro Bigasin kanssa.

Kovin montaa tilannetta Real Madrid ei avausnelivitosella saanut, mutta se käytti oikeastaan jo toisen mahdollisuutensa kliinisesti.

Casemiro katkaisi Elchen huolimattoman syötön ja syötti pallon nopeasti Mariano Díazille, joka siirsi pallon yhdellä kosketuksella Vinícius Júniorille. Varma sijoitus takakulmaan ja Madrid johtoon. Käytännössä vain muutama sekunti harhasyötön jälkeen pallo oli jo Elchen verkossa.

Avausjakso oli tasainen ja peli jatkui sellaisena myös toisen puoliajan alkuhetkistä lähtien. Elche ei kuvia kumarrellut vaan haki rohkeasti voittoa kotonaan. Boyé jatkoi ongelmien aiheuttamista vieraiden puolustukselle. Vahva kärkipelaaja veti välillä jopa useamman Madrid-pelaajan puoleensa suojaamalla pelivälinettä komeasti.

Elche oli toisen jakson ensimmäisen vartin hallitsevampi osapuoli ja joukkueella oli useampia paikkoja tasoittaa kamppailu. Oikeastaan kotijoukkueen maalin voi sanoa roikkuneen ilmassa.

Se painostus lässähti sitten 64 minuutin kohdalla. Raúl Guti liukui korkeassa prässissä Toni Kroosia jaloille. Gutilla oli kortti alla avausjaksolta ja erotuomari Ricardo de Burgos Bengoetxealta ei armoa herunut tällä kertaa.

Kotijoukkueen keskikenttäpelaajan matka jatkui protestoinnista huolimatta pukukopin puolelle ja Elche joutui vajaalle.

Vain kahdeksan minuuttia myöhemmin peli laitettiin käytännössä pakettiin. Kroos ja Luka Modrić laittoivat syötöillään ensin kotijoukkueen solmuun ja Vinícius Júnior zippasi upean pienen nostan takakulmaan.

Brassikärki oli jälleen kerran joukkueensa ehdottomia hahmoja ja oikeastaan aika lähelle ottelun paras pelaaja.

Kotiyleisö pääsi vajaallakin lopulta juhlimaan maalia viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Casemiron huolimaton puolenvaihto osui vaihdosta kentälle tulleen Tete Morenten päähän, josta pallo kimposi Pere Millan ulottuville. Tämä pääsi hyvin vapaasti sijoittamaan pelivälineen verkkoon.

Kyllä Real Madrid ansaitsi voittonsa, mutta kyllä Elchen kannalta lopputulos oli sääli. Kotijoukkue pelasi erittäin ennakkoluulottoman kamppailun ja sillä oli omatkin mahdollisuutensa. Jossain määrin se olisi ansainnut kenties enemmän.

Tulosurheilua ja ehdottomasti kokenut keskikentän kaksikko Modrić ja Kroos esiintyivät todella komeasti Vinícius Júniorin taustalla.

Lopputulos: Elche – Real Madrid 1-2