Belgialainen Eden Hazard hankittiin Real Madridiin kesällä 2019, käytännössä Cristiano Ronaldon jättämää aukkoa täyttämään. Niin uskomatonta kuin se onkin, nyt, lähes kaksi ja puoli vuotta myöhemmin Hazard odottelee edelleen ensiesiintymistään El Clásicossa.

Kaudella 2019-2020 Hazard missasi molemmat Clásicot nilkkavamman takia. Hän oli juuri toipumassa Santiago Bernabéulla pelattuun otteluun, mutta vamma uusiutui juuri edellisessä pelissä Levantea vastaan.

Kauden 2020-2021 alkajaisiksi Hazard koki oikean jalan lihasvamman, joka piti hänet sivussa kentiltä vajaat neljä viikkoa. Noiden viikkojen alle mahtui myös Camp Noulle pelattu El Clásico. Toinen peli pelattiin kevätkaudella Alfredo Di Stéfano -stadionilla, ja tällöin Hazardilla oli jo uusi lihasvamma.

Tämän kauden ensimmäiseen Clásicoon Hazard toivoi toden teolla ehtivänsä pelikuntoon. Hän loukkaantui lokakuun alussa Nations Leaguen välieräottelussa Ranskaa vastaan, mutta teki ahkerasti töitään päästäkseen vihdoin pelaamaan Clásicossa.

[readmore from=Hazard-Eden]

Nyt Hazard matkustikin joukkueen mukana Barcelonaan ja pääsi mukaan vaihtopenkille. Peliminuutteja ei kuitenkaan herunut, eikä Hazardia pyydetty edes lämmittelemään. Kun Vinicius tuli vaihtoon, päätti Carlo Ancelotti heittää kehiin Marco Asension. Näin Hazard missasi myös viidennen El Clásiconsa Madridiin siirtymisensä jälkeen.

Hazard on pelannut kahdeksassa Real Madridin tämän kauden 13 ottelusta, muttei vielä yhdessäkään täysiä minuutteja. Hän on luultavasti täydessä pelikunnossa keskiviikkona Osasunaa vastaan, mutta kilpailu peliminuuteista on hyökkäyspäässä kovaa. Kevääseen asti saadaan silti odottaa, josko Hazard vihdoin silloin pääsisi kentälle myös El Clásicossa.

Lähde: AS