Real Madridin leirissä juhlittiin sunnuntaina neljättä peräkkäistä El Clásicon voittoa (lue raportti ottelusta), mutta huolenaiheitakin syntyi. Vaihtoon otettujen Viniciuksen ja Feden Valverden loukkaantumisista oli pieniä viitteitä, ja monen Madrid-kannattajan sydän saattoi lyödä tyhjää, kun maalivahti Thibaut Courtois jäi avauksensa jälkeen maahan makaamaan tuskaisesti irvistäen ja polveaan pidellen.

Courtois’n tilanne tapahtui noin kymmenisen minuuttia ennen pelin loppua, mutta hän jatkoi tolppien välissä loppuvihellykseen saakka. Pelin jälkeen belgialaisvahti kuitenkin antoi medialle huojentavia lausuntoja jalkansa kunnosta.

– Koin pientä kipua palloa potkaistessani, mutta ei se ole mitään vakavaa, Courtois vastasi Movistarin haastattelussa.

Vaikka Barcelonan leiristä kameroiden eteen astelleiden Sergio Busquetsin ja Eric Garcían mielestä Barca ei olisi ansainnut hävitä peliä, oli Courtois vakuuttunut siitä, että voitto meni oikealle joukkueelle.

– Olimme pallollisina koko ajan hyviä ja myös puolustimme hyvin. Barcelonalle ei ollut maalipaikkoja ennen lopun maaliaan ja meillä oli, vaikka viimeinen syöttö olikin välillä heikko.

– Oli hyvä, että teimme avausmaalin. Lopussa meidän täytyi pysyä keskittyneinä, koska mitä vain saattoi tapahtua. Tämä oli erittäin hyvä voitto, taas yksi voitettu Clásico, jonka ansiosta jatkamme kärkisijoilla.

Maalivahti kiitteli ymmärtäväisesti myös valmentaja Carlo Ancelottin kyynistä taktiikkaa. Voitto oli tärkeämpi kuin mahdollinen murskavoitto.

– Pidimme linjan puolikorkeana emmekä halunneet rynniä hyökkäysalueelle. Teimme niin puolustaaksemme tulosta, sillä valmentaa pyysi meitä heittämään pitkiä purkupalloja. Kun johtaa Camp Noulla, on puolustettava johtoa eikä hakea hullun lailla toista tai kolmatta maalia. Tärkeämpää on pysyä organisoituneina, kuten teimmekin.

[readmore from=El-Clasico]

Näkyvästi ottelussa esillä olleelle Viniciukselle Courtois lähetti erityiskehut.

– Hän (Vinicius) vahingoittaa aina vastustajan puolustusta, on todella nopea ja harhauttelee hyvin. Tänään hän ei tehnyt maalia, mutta hän auttoi meitä paljon.

Lähde: Sport