Barcelona tiedotti keskiviikkoiltana päässeensä yhteisymmärrykseen Ansu Fatin kanssa jatkosopimuksesta.

Tuore sopimus kestää kesään 2027 saakka.

Osapuolet allekirjoittivat sopimuksen perjantaina ja pitivät lehdistötilaisuuden Camp Noulla. Sopimuksessa on miljardin euron arvoinen ulosostopykälä.

– Haluan aluksi kiittää seuraa ja puheenjohtajaa siitä, että he luottavat minuun ja antavat minun jatkaa uraani täällä. Unelmani on ollut pelata tässä seurassa ja onneksi voin jatkaa täällä. Olen kiitollinen heille siitä. Haluan kasvaa pelaajana ja ihmisenä. Minulla on vielä paljon parannettavaa. Haluaisin kehittyä kaikessa. En ole vielä saavuttanut mitään ja urani on vasta alkamassa, Fati muistutti.

Fatilta tiedusteltiin hänen uransa parasta hetkeä tähän mennessä. Yksi nousi esiin muiden joukosta.

– Näihin kahteen vuoteen on mahtunut paljon hienoja hetkiä, mutta mielestäni kaikista tunteellisin hetki oli se, kun pääsin ensimmäistä kertaa harjoittelemaan edustusjoukkueen kanssa. Se oli hyvin improvisoitua ja kyseessä oli täysi yllätys minulle. Olin 16-vuotias, enkä uskonut sitä todeksi. Se oli hyvin tunteellista. Yritin soittaa isälleni, mutta hän ei vastannut puhelimeen. Soitin äidilleni ja itkin ilosta kertoessani pääseväni harjoittelemaan parhaiden kanssa.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta oli luottavainen Fatin jatkosopimuksen suhteen.

– En missään vaiheessa pelännyt Fatin jatkosopimuksen suhteen. Olin hyvin rauhallinen, koska tiesin Fatin haluavan jäädä tänne. Teimme kaiken mahdollisen sen eteen, jotta Fati voisi jäädä Barcelonaan. Seurajohdon jäsenet pitivät minut koko ajan tasalla neuvotteluiden suhteen. Olin rauhallinen, sillä Fatin perhe ja edustajat tietävät Barcelonan olevan paras mahdollinen paikka hänelle.