Kieran Trippier sai viime joulukuussa kymmenen viikon mittaisen pelikiellon rikottuaan Englannin jalkapalloliiton vedonlyöntisääntöjä.

Trippier oli kertonut kesällä 2019 ystävilleen siirtyvänsä Atléticoon. Ystävät olivat lyöneet vetoa Trippierin Atlético-siirrosta ja hyötyneet siitä taloudellisesti.

Atlético ja Trippier kummastelivat, miten Englannin jalkapalloliitto voi antaa La Ligassa pelaavalle pelaajalle pelikiellon. Trippier ei pelannut otteluakaan tammi-helmikuussa.

Pelikielto päättyi sopivasti siten, että laitapuolustaja kykeni osallistumaan Englannin maajoukkueeseen maaliskuussa.

Atléticon mielestä Englannin jalkapalloliitto ärsytti tahallaan seuraa asettamalla Trippierin kymmenen viikon mittaiseen pelikieltoon, jonka aikana hän ei voinut pelata englantilaista Chelseaa vastaan Mestarien liigan neljännesvälierissä.

The Guardian haastatteli Trippieriä, joka puhui viime talven pelikiellostaan.

– En tiedä, voinko kertoa siitä juurikaan. Saisin varmaan uuden pelikiellon. Se pelikielto oli hyvin vaikeaa etenkin joukkuetovereilleni. Kun pelikieltoni julkaistiin, ehkä ihmiset miettivät, miksen puhunut siitä ääneen. En saanut puhua siitä. Oli asioita, joita en voinut tehdä. Kaikki oli hyvin outoa. Puhuin lakimieheni kanssa ja kysyin, voinko edes mennä paikan päälle otteluun. Kukaan ei tiennyt, mitä tapahtui.

Atléticon laitapuolustaja paljasti: Haluaa palata jossain vaiheessa Valioliigaan – myös valmentaminen kiinnostaa: ”Olen oppinut Simeonelta paljon”

– Tiesin, miten turhauttavaa se oli Atléticolle. Minun oli vain kuunneltava lakimiehiäni, tehdä kaikki oikein ja kärsiä pelikielto loppuun. Haluaisin kertoa tästä enemmänkin, mutta en saa. Selitin seuralle, mitä oli tapahtunut. Minun oli pelattava hyvin korkealla tasolla paluuni jälkeen. Olin sen Atléticolle velkaa. Harjottelin joka päivä enemmän kuin muut ja annoin itsestäni 150 prosenttia.

Atlético menetti Trippierin pelikiellon aikana yli kymmenen pisteen sarjajohtonsa. Trippier otti siitä syyt niskoilleen. Lopulta Atlético kruunattiin La Ligan mestariksi.

– Tiesin, että pelikieltoni jälkeen meitä odotti vaikea loppukausi, sillä Real Madrid ja Barcelona olivat saamassa meidät kiinni. Se satutti minua entistä enemmän, koska pidin sitä minun syynäni. Syytän ainoastaan itseäni, koska jos olisin pelannut talven otteluissa, emme olisi joutunut niin vaikeaan vaiheeseen. En ajatellut, että mestaruustaistelusta tulisi lopulta niin tiukka. Joukkue pelasi lopulta loistavasti ja voitimme mestaruuden.

Lähde: The Guardian