Kieran Trippier siirtyi Tottenhamista Atléticoon kesällä 2019.

Trippier nappasi välittömästi avauskokoonpanon paikan Atléticossa ja on kuulunut saapumisestaan lähtien Diego Simeonen ehdottomiin avainpelaajiin.

The Guardian haastatteli kesän EM-lopputurnauksessa Englannin kanssa finaaliin selvinnyttä Trippieriä.

Oikea laitapuolustaja voitti keväällä uransa ensimmäisen pokaalin, kun Atlético kruunattiin La Ligan mestariksi.

– Olutta meni ja kaikki lauloivat. Se oli uskomaton tunne. Tulin Atléticoon saavuttamaan suuria asioita ja voitimme mestaruuden.

Trippier kehui vuolaasti Simeonea ja kertoi haluavansa ryhtyä tulevaisuudessa valmentajaksi.

– Simeone on voittaja. On vain katsottava hänen rekordiaan Atléticossa. Hän on voittanut kahdeksan pokaalia kymmenessä vuodessa. Se on uskomatonta. Olen oppinut Simeonelta paljon, joka auttaa minua tulevaisuudessa, kun ryhdyn valmentajaksi. Joskus tulevaisuudessa haluaisin valmentaa. Kenties urani lopussa voisin pelata jälleen Sean Dychen alaisuudessa Burnleyssa ja aloittaa valmentajan urani hänen kanssaan. Olisi henoa palata jossain vaiheessa Valioliigaan.

Trippier jakaa pukukopin Luis Suárezin kanssa. 34-vuotias Suárez on ollut Atléticolta todellinen huippuhankinta. 48 ottelussa on syntynyt 26 maalia.

– Suárez on pahin mahdollinen vastustaja, kun pelaat häntä vastaan. Hän on pelaaja, jonka otat paljon ennemmin omaan joukkueeseesi. Hänestä huomaa, millainen voittaja on kyseessä jo silloin, kun hän astuu ovesta sisään. Lisäksi hän on hyvin vitsikäs persoona. Suárez on loistava pelaaja ja mahtava ihminen.

Atlético kohtaa Liverpoolin tiistai-iltana Mestarien liigan lohkovaiheessa. Seurat ottivat yhteen edellisen kerran helmi-maaliskuussa 2020 Mestarien liigan neljännesvälierissä. Silloin Atlético voitti kummatkin osat ja eteni jatkoon yhteismaalein 4-2. Kyseessä oli viimeinen yleisön edessä pelattu ottelu ennen koronaviruspandemiaa.

– Se oli outo ilta. Liverpoolilla oli varmaan sata maalintekopaikkaa. Sanoin pelaajille ennen ottelua, että Liverpool on kotonaan hyvin intensiivinen joukkue. He etenevät kotikentällään sadan kilometrin tuntivauhdilla. Mielestäni sitä ottelua ei olisi pitänyt pelata pandemian vuoksi. Ymmärsin vasta sen ottelun jälkeen, ettei koronatilanne ole enää hallittavissa.

Lähde: AS