Ballon d’Orin voittaja julkaistaan marraskuun lopussa.

Real Madridin Karim Benzema on ehdolla Ballon d’Orin voittajaksi. 33-vuotias Benzema on tehnyt tämän vuoden aikana seura- ja maaottelut mukaan luettuna yhteensä 34 täysosumaa.

Benzemaa Real Madridissa usean vuoden ajan valmentanut Zinédine Zidane toivoo entisen pelaajansa voittavan Ballon d’Orin.

– Karim pelaa huimalla tasolla. Antaisin hänelle Ballon d’Orin. Karim ansaitsee sen. Benzema on uskomaton pelaaja ja minulle oli kunnia valmentaa häntä. Benzemaa osaa tehdä kaiken kentällä. Toivon Benzeman voittavan Ballon d’Orin, Zidane totesi Téléfootille.

Arsène Wenger toivoo Benzeman voittavan pystin, mutta muistuttaa, ettei hyökkääjä voittanut viime kaudella ainuttakaan pokaalia. Se saattaa koitua Benzeman kohtaloksi.

– Tänä vuonna ei ole yhtä koskematonta pelaajaa, joka voittaa sen varmasti. Mielestäni Benzema on ollut muita korkeammalla tasolla, kun puhutaan henkilökohtaisista peliesityksistä ja tasaisuudesta. Kysymys onkin se, vaikuttaako pokaalittomuus Benzeman Ballon d’Or -haaveisiin, Wenger muistutti.

Pystin suurimpana voittajasuosikkina pidetään Leo Messiä.

Lähde: MARCA