Barcelona jätti huomiotta vakavia hygieniaongelmia seuran kotistadionilla Camp Noulla, kertoo ongelmat vuonna 2013 raportissaan paljastanut yhtiö Gold Service.

Raportin mukaan Camp Noulta löytyi ulosteen peittämiä kyyhkysten pesiä, mikä aiheutti pahaa hajua ja keräsi stadionille kärpäsiä ja punkkeja. Lintujen jätöksiä tippui myös alueille, joissa katsojille valmistettiin ruokaa.

– Tilanne oli valitettava, raportin allekirjoittanut Toni Mora kommentoi RAC1:lle perjantaina ESPN:n mukaan.

– Huolimattomuus on tässä se sana. Pesät olivat todennäköisesti olleet siellä pari vuotta, kun otetaan huomioon niiden määrä ja koko. Jos se olisi ollut vasta äskettäinen juttu, siellä olisi ollut vain muutama oksa.

Moran mukaan stadionille kertynyt lian määrä oli valtava hygieniariski ottelussa käyneille katsojille.

Raportissa vaadittiin kiireellisiä toimia tilanteen parantamiseksi, mutta Barcelona ei ikinä ottanut yhteyttä Gold Serviceen toimenpiteiden aloittamiseksi.

Lisäksi La Vanguardia uutisoi aiemmin tällä viikolla, että Barcelona pelasi vuosina 2019-2020 stadionillaan 21 ottelua, vaikka Camp Noulla todettiin vakavia rakenteellisia ongelmia. Lehden julkaisemien raporttien mukaan rakenteista olisi voinut tippua osasia kannattajien päälle käytävillä.

Barcelonan entiselle puheenjohtajalle Josep Maria Bartomeulle kerrottiin La Vanguardian mukaan 127 ongelmasta, jotka kaipasivat pikaista korjausta. Niistä 44:n todettiin olevan vaaraksi kannattajille.

Seuran uusi puheenjohtaja Joan Laporta kuvaili hiljattain, että Camp Nou oli ”rappeutumassa”, kun hänet valittiin virkaansa keväällä.