Barcelonalle on alkanut kasautua viime aikoina tappioita siihen malliin, että kuten tiedetään, alkaa Ronald Koemanin asema olla jo vaakalaudalla. Barcelonan johtoportaan kerrotaan harkitsevan vakavasti hollantilaisvalmentajan erottamista ja korvaamista uudella miehellä.

Sportin mukaan seuran puheenjohtaja Joan Laportalla on neljä nimeä pöydällään. Lehti kertoo, että Koemanin päivät Barcelonan valmentajana alkavat olla luetut, ja hänen paikkansa tulisi ottamaan joko Roberto Martínez, Andrea Pirlo, Xavi tai Marcelo ”Muñeco” Gallardo.

RAC-1-kanavan mukaan parhaat mahdollisuudet pestin haltijaksi on argentiinalaisella Gallardolla. 45-vuotias Gallardo on tehnyt erinomaista työtä River Platessa, mutta on tiettävästi halukas jatkamaan valmennusuraansa Euroopassa.

Vapailla markkinoilla on Andrea Pirlo, jonka menestys valmentajauran ensimmäisessä pestissä Juventuksessa jäi tosin vaatimattomaksi. Martínez puolestaan valmentaa Belgian maajoukkuetta vielä ainakin Nations Leaguen Final Four -turnauksessa ja on saatavilla vasta aikaisintaan sen jälkeen, jos silloinkaan.

[readmore from=Barcelona]

Seuraikoni Xavi nauttii ymmärrettävästi Barcelonan pelaajiston suosiota, mutta seuran johdossa kaikki eivät ole vakuuttuneita siitä, onko hän jo valmis Barcelonan ykkösjoukkueen käskyttäjäksi. Xavi valmentaa qatarilaista Al Saddia, ja Barcelonan pitäisi luultavasti maksaa seuralle hyvitys, jos se haluaa Xavin palkata.

Joan Laportan kerrotaan keskustelleen torstain vastaisena yönä aamuneljään lähimpien työtoverinsa kanssa siitä, miten Barcelona valmentajatilanteensa ratkaisee. Mitenkään yksiselitteisen helppo tilanne ei kuitenkaan ole, sillä AS:n mukaan palkkakatto mutkistaa huomattavasti Barcelonan valmentajanvaihdosta. Myös valmentajien palkat lasketaan mukaan kunkin seuran palkkakaton alle.