Martin Ødegaard siirtyi kesän siirtoikkunassa Real Madridista Arsenaliin noin 40 miljoonalla eurolla.

Ødegaard ehti viettää Real Madridissa kirjoilla kuusi ja puoli vuotta, mutta pelasi seuran edustusjoukkueessa vain 11 ottelua.

Real Madridin päävalmentajana kaudella 2018-19 toiminut Santiago Solari valmensi Ødegaardia Real Madridin B-joukkue Castillassa.

Solari käväisi The Pure Football Podcastin vieraana ja puhui Ødegaardista. Solarin mukaan Ødegaard halusi välittömästi harjoitella Real Madridin ykkösjoukkueessa, vaikka siirtyi seuraan täytettyään 16 vuotta.

– Hän saapui Real Madridiin hyvin nuorena. Se oli Martinille vaikeaa aikaa, koska hän halusi harjoitella edustusjoukkueen kanssa, vaikka kukaan hänen ikäinen ei ollut mukana edustusjoukkueen toiminnassa. Tietenkin Ødegaard oli huippulupaus, mutta joskus on helpompaa aloittaa oman ikäisten kanssa ennen edustusjoukkuetta. Edustusjoukkueessa opit eri asioita ja pääset oppimaan parhailta, mutta hänen oli usein palattava Castillan paitaan. Se on vaikeaa, kun et harjoittele koko ajan samojen pelaajien kanssa, Solari tiesi.

– Ødegaard kehittyi pelaajana ja ihmisenä. Hänen alku Real Madridissa ei ollut helppo, mutta silti hän osoitti asennetta ja luonnetta. Ødegaardilla oli suuret odotukset selässään. Sellaisten paineiden käsitteleminen alusta asti ei ole helppoa.

Solari antoi ymmärtää pitävänsä huomattavasti Ødegaardista pelaajana. Solari toivotti Ødegaardille onnea Lontoon valloitukseen.

– Se kertoo omaa kieltään hänestä ja olen hyvin onnellinen siitä, miten paljon Ødegaard kehittyi pelaajana. Ensin hän siirtyi lainalle Real Sociedadiin ja paluun jälkeen lähti Arsenaliin. Toivon hänen olevan onnellinen. Annoin hänelle paljon aikaa, kuten muillekin ja jos hän oppi minulta edes yhden asian, olen siihen tyytyväinen.

Lähde: AS