Barcelona yrittää värvätä tammikuun siirtoikkunassa Espanjan maajoukkuepelaaja Dani Olmon, kertoo Mundo Deportivo.

23-vuotias Olmo pelasi Barcelonan nuorisoakatemiassa vuosina 2007-14 ennen siirtoa Dinamo Zagrebiin. Kuuden Zagrebissa vietetyn vuoden jälkeen Olmon tie vei Bundesliigan kärkipään seuroihin lukeutuvan RB Leipzigin riveihin, jossa hän on pelannut tammikuusta 2020 lähtien.

Leipzigin avainpelaajiin lukeutuvan Olmon sopimus ulottuu aina kesään 2024 asti, mutta MD:n mukaan Barcelona haluaa hankkia hänet takaisin jo seuraavan siirtoikkunan aikana.

Olmo on tiettävästi kiinnostunut paluusta kotimaahan, ja nimenomaan Barcelonaan, joten kauppa voi hyvinkin toteutua jo tammikuussa. Todennäköisemmin siirto tapahtuu vasta ensi kesänä, etenkin, jos Leipzig etenee Mestarien liigassa jatkopeleihin tai roikkuu Bundesliigan mestaruustaistossa mukana vielä vuoden vaihteen jälkeen.

Laitahyökkääjänä sekä kymppipaikalla viihtyvä Olmo kuului kesällä Espanjan EM-kisaryhmään ja pelasi viidessä ottelussa. Olmon maalitili jäi avaamatta, mutta hän antoi kisojen aikana kolme maalisyöttöä.