Barcelona myi Emersonin Tottenhamiin siirtoikkunan viimeisenä päivänä. Laitapuolustaja ehti olla Barcelonan mukana vain reilun kuukauden.

Brasilialaispuolustaja oli Barcelonan avauskokoonpanossa sunnuntaisessa Getafe-ottelussa, mutta seura oli silloin jo neuvotteluissa Tottenhamin kanssa. Emerson ei tiennyt neuvotteluista mitään.

Marca haastatteli Brasilian A-maajoukkuepelaajaa, joka pelasi kesällä Copa Américassa. Emerson kertoi yllättyneensä täysin, kun seurajohto ilmoitti myyvänsä hänet Tottenhamiin.

– Oletin Barcelonan haluavan pitää minut. Pelasin sunnuntaina avauskokoonpanossa ja seuraavana päivänä heräsin ja menin normaalisti harjoituksiin. Silloin jo näin, miten mediat puhuivat Barcelonan ja Tottenhamin välisistä neuvotteluista ja ja siitä, miten siirto oli käytännössä valmis. En ymmärtänyt mistään mitään, koska minulle ei oltu puhuttu siitä. Illemmalla seurasta soitetaan ja he pyysivät minut harjoituskeskukseen, koska halusivat keskustella kanssani. Siellä sain kuulla, että he halusivat myydä minut.

Emerson olisi halunnut jäädä Barcelonaan, mutta se ei ollut mahdollista.

– Seurajohdon jäsenet kertoivat, miten huonossa tilanteessa seura on. Seuralla on vaikeaa ja heille paras vaihtoehto oli myydä minut. Kerroin heille halustani jäädä Barcelonaan, koska olin innoissani mahdollisuudesta pelata seurassa. Tiesin, että jos olen parhaassa iskussa, menestyisin Barcelonassa. Olen fiksu ja ymmärsin, että he haluavat päästä minusta kaikin keinoin eroon. Käytännössä he antoivat minulle potkut kauniilla sanoilla.

Emerson oli saapunut perheineen Barcelonaan heinäkuun lopussa.

– Perheeni yllättyi täysin. Eli juuri kuten minäkin, kun sain kuulla siitä. Ehdimme viettää Barcelonassa vain 40 päivää ja olimme vielä valmistelemassa asioita. Tulin tapaamisesta kotiin ja kerroin perheelleni totuuden ja sen, mitä minulle tapahtui. Olin päättänyt poistua seurasta ja päätöstäni tuettiin.