Karkulaistrio Barcelona, Real Madrid ja Juventus eivät ole hellittäneet viime keväänä jalkapallomaailmaa ravistelleesta Euroopan Superliiga -hankkeestaan. Uho vain yltyi sen jälkeen, kun heinäkuun lopussa tuli oikeuden päätös, jonka mukaan UEFA:n oli laitonta rankaista Superliiga-hankkeessa mukana olleita seuroja, ja sen monopoliasema eurofutiksessa olisi myös kyseenalainen.

Nyt kyseinen kolmikko on kuitenkin jäämässä pitkälti yksin. Euroopan jalkapalloseurojen yhdistys ECA tiedotti, että yhdeksän muuta Euroopan Superliigan perustajajäsentä – Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Chelsea, AC Milan, Internazionale ja Atlético Madrid – ovat pyytäneet ECA:lta takaisin sen jäseneksi pääsemistä. Kaikki nämä yhdeksän ”Likaiseen tusinaan” kuulunutta seuraa hyppäsivät Superliiga-laivasta jo pian etenkin omien faniensa hampaisiin jouduttuaan.

Luonnollisesti seurojen anomus päästä takaisin ECA:n jäseniksi myös hyväksyttiin.

Viimekeväisen kohun seurauksena ECA:n sillloinen puheenjohtaja, Juventuksen nokkamies Andrea Agnelli jätti paikkansa järjestössä. Uudeksi puheenjohtajaksi nousi PSG:n puheenjohtaja Nasser Al Khelaïfi. PSG oli yhdessä Bayern Münchenin kanssa suurin seura, joka ei Superliiga-hankkeeseen mukaan lähtenyt.

Myös HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kuuluu ECA:n johtokuntaan.