”Tavoitteemme on jatkaa Superliiga-projektin kehittämistä” – Kapinallistrio julkaisi yhteisen seuratiedotteen

© Kuva: Getty Images

Jalkapallomaailmaa viime talvena rajusti kuohuttanut Euroopan Superliiga -hanke ei ole vieläkään kuopattu projekti. Jos sitkeimpiä kapinallisia – Real Madridia, Barcelonaa ja Juventusta – on uskominen, niin varsin kaukana siitä. Kyseinen kolmikko nimittäin julkaisi perjantaina alkuillasta yhteisen tiedotteen, jossa se vakuutti jatkavansa kehitystyötä Superliigan puolesta.

Tiedotteen aluksi seurat kiittävät tänään tullutta oikeuden päätöstä, joka pakottaa UEFA:n perumaan välittömästi kaikki sen aloittamat kurinpitotoimet ja jo langettamat sanktiot Superliigan perustaneita seuroja kohtaan. Oikeus hylkäsi UEFA:n valituksen ja toisti varoituksensa UEFA:lle. Mikäli UEFA ei noudattaisi UEFA:n määräystä, saatettaisiin sille langettaa sakkoja. Luxemburgilainen tuomioistuin tulee tarkastelemaan UEFA:n monopoliasemaa eurooppalaisessa jalkapalloilussa.

– Meillä on velvollisuus kiinnittää huomio hyvin vakaviin aiheisiin jalkapalloilussa: UEFA on kehittänyt itsestään yksinoikeudella toimivan ja ainoan eurooppalaisten jalkapallokilpailujen oikeuksien omistajan. Tämä monopoliasema ja sen tuoma eturistiriita vahingoittaa jalkapalloilua ja sen kilpailullista tasapainoa, tiedotteessa todetaan.

Seurat kertovat olevansa tyytyväisiä siihen, etteivät UEFA:n uhkaukset enää estä Superliiga-hankkeen eteenpäin menemistä.

– Meidän tavoitteemme on jatkaa Superliiga-projektin kehittämistä rakentavalla ja yhteistyöhön perustuvalla tavalla, aina kaikkiin jalkapallotoimijoihin luottaen: faneihin, pelaajiin, valmentajiin, seuroihin, liigoihin sekä kansallisiin ja kansainvälisiin liittoihin.

– Tiedostamme, että joitain ehdotuksemme elementtejä pitää tarkastella uudelleen ja tietysti kehittää dialogin ja yhteisymmärryksen kautta. Olemme edelleen luottavaisia projektin menestykseen, ja noudatamme aina Euroopan Unionin lakeja.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.