La Ligan viime kauden viidestoista Getafe lähtee kauteen 2021-2022 uuden valmentajan voimin. Sarjan toiseksi pitkäaikaisin valmentaja (Atlético Madridin Diego Simeonen jälkeen), Getafea viisi kautta valmentanut José Bordalás siirtyy ensi kaudeksi Valenciaan.

Bordalásin seuraajaksi on nimetty José Miguel González, eli tuttavallisemmin Míchel. Hänen sopimuksensa on kaksivuotinen.

Míchel on Getafessa vanha tuttu, sillä hän valmensi joukkuetta yhteensä 101 La Liga -ottelun verran vuosina 2009-2011. Míchelin johdolla Getafe ylsi parhaimmillaan sarjassa kuudenneksi ja siten mukaan Eurooppa-liigaan.

58-vuotias Míchel on Real Madridin pelaajalegendoja. Hän on Los Blancos -kasvatti, joka pelasi lähes koko pelaajauransa Real Madridin paidassa. Vain uransa viimeiseksi kaudeksi Míchel lähti meksikolaiseen Celayaan.

Míchel voitti Real Madridissa pelaajana muun muassa kuusi La Liga -mestaruutta. Espanjan maajoukkueessa hän pelasi 66 ottelua, edustaen maataan muun muassa vuosien 1986 ja 1990 MM-kisoissa. Jälkimmäisessä hän oli turnauksen kolmanneksi paras maalintekijä.

[readmore from=Michel]

Valmentajauransa Míchel aloitti Rayo Vallecanossa vuonna 2005. Kauden 2006-2007 Míchel valmensi Real Madridin B-joukkuetta, ja kolmas pesti löytyikin sitten Getafesta.

Viimeisten yhdeksän vuoden aikana Míchel on haalinut kokemusta monista eri maista. Hän on valmentanut Sevillaa, kreikkalaista Olympiakosta, ranskalaista Marseillea, Málagaa sekä viimeksi vuosina 2019-2020 meksikolaista Pumasia.