La Ligassa tullaan näkemään hurjan jännittävä mestaruustaistelu – se on varmaa jo nyt. Kun viisi kierrosta on pelaamatta, mahtuu neljä joukkuetta kolmen pisteen sisälle. Barcelonalla on tosin vielä yksi torstaina pelattava rästiottelu pelaamatta.

Atlético Madrid jatkaa ainakin torstaihin saakka vielä sarjan kärjessä, mutta se kärsi sunnuntain myöhäisottelussa erittäin karvaan tappion Athletic Bilbaon vieraana. Ottelu oli erittäin vauhdikas ja korkeatasoinen, ja tarjosi TV-katsojille kunnon jalkapalloviihdettä. Pisteet piti Baskimaassa kuitenkin kotijoukkue Athletic.

Ensimmäinen maali nähtiin jo kahdeksannella minuutilla. Loistavan ottelun pelannut laitapuolustaja Ander Capa nousi hyvin oikealta, hänen keskityksensä muutti suuntaa Atléticon puolustajasta ja keskelle röyhkeästi murtautunut Alex Berenguer puski pallon maaliin.

Capa oli yksi ottelun avausjakson hahmoista, mutta peli jäi valitettavasti hänen osaltaan kesken aivan ensimmäisen puoliajan lopulla. Merkit viittasivat ikävään polvivammaan.

Atléticon valmentaja Diego Simeone tiesi, että ottelusta pitää hakea ehdottomasti voittoa. Takaa-ajoasemassa oli haettava tulivoimaa, ja tunnin kohdalla Simeone teki triplavaihdon, ja otti kentälle loukkaantumisistaan kuntoutuneet Luis Suárezin, João Félixin ja Thomas Lemarin.

Pelin painopiste siirtyi koko ajan lähemmäs Athleticin maalia, ja 77. minuutilla Atlético nousikin tasoihin. Asialla ei ollut kuitenkaan kukaan hyökkäyspään pelaajavaihdoista, vaan kulmapotkun maaliin puskenut toppari Stefan Savic.

Athletic vastasi kuitenkin vielä tähänkin. Myös illan kolmas maali syntyi päällä, ja tälläkin kertaa kulmapotkusta. Pelattiin 86. minuuttia, kun oli Iñigo Martínezin vuoro nousta korkeimmalle, ja puskea pallo riman alle. Tätä loppunumeroiksi jäänyttä 2-1-maalia tuuletettiin varmasti myös Barcelonassa, Sevillassa ja Madridin valkoisella puolella.

OptaJose

@OptaJose
2 - Atlético de Madrid have lost two of their last five LaLiga games (W2 D1), as many defeats as they suffered in their previous 44 league matches (W29 D13 L2). Fall.

Mahtavan alkukauden pelannut Atlético Madrid on hyytynyt kauden edetessä pahemman kerran. Se on ollut sarjakärjessä 21 kierrosta putkeen, mutta voi menettää asemansa torstaina. Ensimmäisellä 19 kierroksella Atlético sai 50 pistettä 57 mahdollisesta, mutta viimeisistä 14 ottelustaan se on saanut vain 23 kaikkiaan 42 mahdollisesta pisteestä.

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Atlético en sus 19 primeros partidos de esta Liga:
16 victorias, 2 empates y 1 derrota (50 puntos de 57)

El Atlético en sus 14 últimos partidos de Liga:
6 victorias, 5 empates y 3 derrotas (23 puntos de 42)

Barcelona voi siis nousta torstaina sarjakärkeen, jos se voittaa kotonaan Granadan. Sen jälkeen edessä on neljän kärkijoukkueen erittäin kiivas ja jännittävä viiden ottelun loppusuora. Sen yksi kohokohta on 8.5. ohjelmassa oleva Barcelona-Atlético Madrid. Keskinäinen ottelu takaa sen, että mestaruus on Atléticollakin tappiosta huolimatta yhä omissa käsissään. Päivää myöhemmin 9.5. pelataan toinen kärkinelikon keskinäinen Real Madrid-Sevilla. Äitienpäiväviikonloppuna on siis erinomainen tilaisuus kääntää katseet kohti La Ligaa.

Juttua päivitetty 26.4. kello 7.43. Barcelona pelaa rästiottelunsa torstaina, eikä keskiviikkona, kuten jutussa aiemmin luki.