Barcelona nousi maanantaina vain pisteen päähän La Ligan sarjakärki Atlético Madridista, kun se voitti kotikentällään Real Valladolidin 1-0. Voitto oli vähän onnekaskin, sillä Valladolidin Óscar Planon saama punainen kortti herätti runsaasti polemiikkia. Lopulta Ousmane Dembélé teki ylivoimalla ottelun 90. minuutilla pelin ainoaksi jääneen maalin.

Barcelonassa vuosina 1955-1961 pelannut seuralegenda Luis Suárez Miramontes kommentoi rakkaan seuransa otteita hyvin kriittisesti AS:lle.

– He tekevät vain pientä näpertelyä. He hyökkäävät seitsemällä miehellä, joista vain kolme palaa takaisin. He ovat väärin sijoittuneita kentällä, Suárez Miramontes jakoi sapiskaa Barcelonalle.

– Kukaan ei tiedä, miten yksi pelaa, ja miten toinen. Barcelona tekee kaiken, mitä tarvitsee tehdä ottelun hävitäkseen.

Valladolidin leirissä kritiikki ei kohdistunut Barcelonan joukkueeseen, vaan ottelun erotuomariin. Myös Jordi Alban kädellä pelaamista arvosteltiin, mutta etenkin tuomarin ratkaisu ajaa Óscar Plano ulos suututti.

– Minun on purtava kieltäni. Jos tuomarilla on epävarma olo, hänen pitää käyttää minuutti elämästään ja käydä tarkistamassa tilanteet videolta. Plano ei mennyt tilanteeseen ylikovaa. Käytä se minuutti, Valladolidin valmentaja Sergio González puhisi.

[readmore from=Barcelona]

– Hän jätti meidät pelaamaan kymmenellä, ja menetimme seuraavasta ottelusta pelaajan.

Kiukkuinen oli myös Valladolidin laitapuolustaja Nacho.

– Jos he haluavat tehdä La Ligasta jännittävämmän, sanoisivat sen meille. Planon kortin olisi pitänyt olla keltainen, ei punainen, Nacho komppasi.

Lähde: AS