21-vuotias Riqui Puig oli pelannut ennen tätä kautta jo 13 La Liga -ottelua, mutta Ronald Koemanin miehistössä vastuu on jäänyt vähiin. Keskikentän keskustassa operoiva Puig on pelannut kahdessa sarjaottelussa vain neljä minuuttia, ja lisäksi kolmessa pienemmän panoksen Mestarien liiga -ottelussa yhteensä 74 minuuttia. Avauskokoonpanoon Koeman ei ole valinnut Puigia kertaakaan.

Silti Puigin tulevaisuus vaikuttaa olevan jatkossakin kasvattajaseura FC Barcelonassa. Nuorukaisen nykyinen sopimus umpeutuu tulevana kesänä, mutta Mundo Deportivon mukaan seura ja pelaaja ovat jo sopineet kahden vuoden jatkosopimuksesta. Tämän vahvistivat MD:lle ”lähteet seuran sisältä”.

Vaikka Barcelonassa vietetäänkin vajaan kolmen viikon kuluttua puheenjohtajavaaleja, on seurassa uskallettu tarjota Puigille vuoteen 2023 ulottuvaa jatkopahvia, tulevasta puheenjohtajasta riippumatta. Puigin jatkosopimuksen kerrotaan olevan jo allekirjoitettukin, mutta virallistettu sitä ei vielä ole. Mundo Deportivon mukaan virallista ilmoitusta ei edes suunnitella.

Lehti kertoo, että varsinaisesti kyse ei edes ole jatkosopimuksesta, vaan optiovuosien käyttämisestä. Kun Puig teki edellisen sopimuksensa kesäkuussa 2018, määriteltiin sopimus ulottumaan vuoteen 2021. Siihen kuitenkin sisältyi optio kahden vuoden jatkosta, ja tuo optio on siis nyt päätetty käyttää. Puigin sopimuksen ulosostohinta aseteltiin tuolloin sataan miljoonaan euroon.

[readmore from=Puig-Riqui]

Koeman on suositellut julkisestikin Puigille lainapestiä peliajan saamiseksi, mutta Puig itse halusi jäädä täksi kaudeksi Barcelonaan. Tammikuun siirtoikkunassakin monet seurat ovat tiettävästi kyselleet Barcalta Puigin saatavuutta lainalle kevään ajaksi, mutta Puigin aikomus on jatkaa myös loppukausi Barcelonassa.

Kevätkauden aikana Puigin mahdollisuudet peliaikaan lienevät hieman kohentuneet. Philippe Coutinho on kolme kuukautta sivussa loukkaantumisen vuoksi ja Carles Aleña on siirtymässä lainallae Getafeen. Tämä nostaa väistämättä Puigia joukkueen pelaajahierarkiassa.