Real Madrid saavutti sunnuntaina jo viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti vieraissa Eibarin maalein 3-1. Ottelun jälkeen eniten puhutti 81. minuutilla tapahtunut tilanne, kun pallo osui rangaistusalueella toisella puoliajalla Madridin kapteenin Sergio Ramosin irti vartalosta olleeseen kyynärpäähän. Peli oli tuolloin tilanteessa 1-2.

Erotuomari José Luis Munuera Montero ei palloa pilkulle vienyt, eikä Eibarin valmentaja José Luis Mendilibar ratkaisua ymmärtänyt.

– Meillä ei ole aavistustakaan. Tällä viikolla on pelattu palloa kädellä ties kuinka monta kertaa, emmekä tiedä, milloin niistä vihelletään rankkari ja milloin ei, Mendilibar sanoi pelin jälkeen AS:n mukaan.

– Tänään päätös tehtiin 20 sekunnissa, kun tavallisesti tilanteita katsotaan kaksi tai kolme minuuttia hidastettuna, nopeana ja yhdellä sun toisella kameralla. Ramos sanoi itse pallon osuneen hänen käteensä, mutta emme tiedä, milloin niistä vihelletään. Luulen, etteivät tuomaritkaan tiedä.

– Sama ongelma on jatkunut koko kauden. Ihan sama, onko käytössämme VAR vai ei, mutta sama ongelma pysyy.

moisESPN

@moillorens
Esto, en la mejor Liga del mundo, no es penalti. Resulta que es posición natural del brazo. Ni lo vio el árbitro ni lo quiso ver el VAR...

Archivo VAR

@ArchivoVAR
📺 El VAR dejó pasar un penalti por mano de Sergio Ramos.

El central del Real Madrid desvía el balón con el brazo despegado y ocupando un espacio cortando el pase a Kike García. ❌

Yhtä ymmällään käsivirhelinjasta oli myös Real Madridin laitapuolustaja Dani Carvajal.

– En ole nähnyt Ramosin tilannetta, mutta rehellisesti sanottuna meille ei ole selvää, milloin kädellä pelaamisesta tuomitaan rankkari ja milloin ei. Joskus vihelletään, joskus ei.

– Emme tiedä selvästi kriteereitä, joihin päätökset nojaavat. Minusta ne perusteet pitäisi selvittää pelaajille kunnolla, Carvajal ehdotti.

[readmore from=Real-Madrid]

Real Madrid oli terävä etenkin ottelun alussa, ja Mendilibar totesikin, että ensimmäisellä varttitunnilla vieraat olisivat voineet tehdä kahden maalin sijaan ”vaikka kuusi maalia”. Mendilibar kehui vuolaasti Realin starttia, mutta oli silti ylpeä, että Eibarin korkea prässi aiheutti myöhemmin valkopaidoille vaikeuksia.

– Real Madrid teki kaiken täydellisesti. Täydellisiä syöttöjä ja täydellisiä juoksuja. Ensimmäisen varttitunnin aikana epäilin itsekin, onko järkevää prässätä Madridia niin korkealta, Mendilibar sanoi, mutta kertoi sitten olleensa tyytyväinen ”75 prosenttiin pelistä”.

– Pelaajat sanoivat tauolla ensimmäisinä, että emme voi vetäytyä, vaan meidän täytyy jatkaa korkeaa prässiä. Siksi fiiliksemme on hyvä, vaikka hävisimmekin kotona 1-3.